Cara Menentukan Umur PC Dell

Usia PC anda dapat membantu anda menentukan sama ada jaminan masih sah atau sudah waktunya untuk membeli bahagian baru atau bahkan PC baru. Dell menyediakan Tag Servis dan Kod Perkhidmatan Ekspres yang membolehkan anda melihat jaminan atau tarikh penghantaran PC anda secara dalam talian. Sekiranya pelekat ini tidak ada, dengan Internet Explorer anda dapat mengaktifkan perisian pengesanan automatik Dell untuk memaparkan tarikh-tarikh ini di halaman Sokongan Produk.

Tag Perkhidmatan

1

Navigasikan ke laman web sokongan Dell dan klik butang hijau "Mulakan Di Sini" di bahagian Sokongan untuk Perniagaan Kecil untuk memunculkan Laman Utama Sokongan Dell.

2

Klik pautan "Periksa status jaminan untuk satu sistem" di bahagian Pelanjutan Jaminan di bawah Sumber Tambahan untuk membuka borang Sokongan Produk.

3

Cari teg Servis atau kod Perkhidmatan Ekspres di bahagian belakang desktop atau di bawah komputer riba anda. Label pelekat ini mengandungi kod alfanumerik. Masukkan kod ini di lapangan dan kemudian klik "Kirim".

4

Klik tab "Jaminan" pada halaman Sokongan Produk untuk melihat entri Tarikh Mula dan Tarikh Penghantaran di bahagian Maklumat Waranti. Tab Konfigurasi Sistem juga mengandungi tarikh penghantaran PC anda dalam senarai drop-down Ringkasan Sistem.

Pengesanan automatik

1

Masukkan support.dell.com di bar alamat URL Internet Explorer anda dan klik butang "Mula Di Sini" di bahagian Sokongan untuk Perniagaan Kecil untuk memunculkan Laman Utama Sokongan Dell.

2

Klik pautan "Periksa status jaminan untuk satu sistem" di bahagian Pelanjutan Jaminan di bawah Sumber Tambahan untuk membuka borang Sokongan Produk.

3

Klik butang "Kesan Tag Perkhidmatan saya secara automatik untuk saya" dan klik "Teruskan." Sekiranya anda bersetuju dengan syarat tersebut, klik butang "Ya, saya setuju". Kotak dialog meminta izin untuk memasang perisian pengesanan ini.

4

Klik "Pasang" untuk menjalankan perisian dan memaparkan halaman Sokongan Produk.

5

Klik tab "Jaminan" untuk melihat tarikh penghantaran PC dan tarikh mula jaminan.