Penghapusan S Corp Teratas

Sebagai pemilik syarikat S, anda mempunyai sejumlah penghapusan cukai, kredit dan potongan yang tersedia untuk anda, bergantung pada jenis perniagaan anda dan keadaan unik anda. Secara amnya, syarikat boleh menghapus sebarang perbelanjaan perniagaan yang sah, serta mengambil peruntukan untuk keausan umum dan keausan aset mereka secara beransur-ansur dalam banyak kes. Tambahan pula, syarikat S tidak perlu menuntut pemotongan ini pada Jadual A, dan oleh itu pemotongannya tidak tertakluk kepada 2 peratus ambang pendapatan kasar yang diselaraskan yang dikenakan pemotongan perincian lain. Anda boleh mengambil potongan ini melalui syarikat S sebelum pendapatan mencecah penyata cukai pendapatan peribadi anda.

Seksyen 179 Potongan

Biasanya, perbelanjaan modal yang besar untuk kemudahan, peralatan atau kenderaan yang tahan lama hanya dapat dikurangkan secara beransur-ansur sepanjang jangka hayat peralatan yang diharapkan. Walau bagaimanapun, Seksyen 179 Kanun Hasil Dalam Negeri, membuat pengecualian terhadap peraturan dengan mengizinkan perniagaan kecil untuk memotong sehingga $ 500,000 pembelian peralatan per tahun pada tahun pertama peralatan tersebut digunakan. Potongan ini tersedia tidak kira sama ada peralatan baru atau digunakan dan juga tersedia untuk pembelian perisian.

Susutnilai

Perkhidmatan Hasil Dalam Negeri mengetahui peralatan dan kemudahan modal anda mesti ditingkatkan, diubahsuai atau diganti secara berkala. Malah bangunan akhirnya runtuh dan mesti diganti. Anda boleh mengambil potongan yang dirancang untuk mencerminkan penurunan nilai harta secara beransur-ansur apabila ia semakin tua dan semakin hampir dengan usang atau hanya usang. Proses ini dipanggil susut nilai.

Upah dan Faedah Pekerja

Anda boleh memotong sebarang gaji yang anda bayar kepada pekerja, dan sebahagian besar faedah pekerja, dengan menyenaraikannya sebagai perbelanjaan pada Borang 1120-S anda, yang merupakan penyata cukai syarikat S. Ingatlah untuk memasukkan sebarang cukai Jaminan Sosial dan Medicare yang anda bayar, termasuk bahagian majikan dari cukai ini pada gaji anda sendiri sekiranya anda adalah pemegang saham / pekerja syarikat. Ingatlah bahawa hanya peratusan pampasan anda yang disebabkan oleh gaji yang membawa kewajiban membayar cukai gaji, bukan dividen atau pengagihan yang dikeluarkan oleh syarikat anda kepada pemegang saham.

Cukai, Nasihat dan Bayaran Negeri dan Tempatan

Cukai pendapatan, penjualan, cukai dan penggunaan negeri dan tempatan yang ditanggung syarikat anda secara amnya ditolak cukai sebagai perbelanjaan perniagaan, begitu juga dengan bayaran penyediaan cukai untuk diri sendiri dan syarikat anda. Bayaran undang-undang secara amnya dapat dikurangkan untuk syarikat setakat yang nasihat undang-undang adalah untuk kepentingan syarikat dan bukan anda sebagai pemiliknya, secara peribadi. Bayaran undang-undang peribadi secara amnya tidak boleh ditolak.