Cara Mendapatkan Pinjaman untuk Perniagaan Kali Pertama

Semasa anda berniaga sendiri, mencari pembiayaan boleh menjadi masalah, tetapi itu pasti tidak mustahil. Sekiranya anda dapat menunjukkan bahawa idea perniagaan anda dapat dilaksanakan dan jika anda mempunyai sejarah kewangan yang kukuh, anda boleh memohon pinjaman dari pelbagai sumber, termasuk kerajaan, bank dan kesatuan kredit.

Tunjukkan bahawa Perniagaan Anda Sedia

Apabila anda memohon pinjaman perniagaan, salah satu perkara pertama yang diminta oleh pemberi pinjaman adalah rancangan perniagaan anda. Rancangan perniagaan terperinci menerangkan bagaimana anda merancang untuk menjana wang dari semua sumber pendapatan, berapa kos anda, di mana pasaran anda dan bagaimana anda merancang untuk membawa barang atau perkhidmatan anda ke pasar tersebut. Anda juga harus memutuskan struktur perniagaan anda, seperti syarikat atau syarikat dengan tanggungan terhad, sebelum memohon pinjaman dan membuat akaun bank khusus untuk perniagaan anda.

Cari semua Program Pinjaman yang Ada

Selalunya ada pinjaman yang tersedia untuk perniagaan baru dari kerajaan negeri dan tempatan. Lakukan carian menyeluruh di laman web bandar, daerah dan kerajaan negeri untuk kawasan di mana anda merancang untuk membuka kedai. New Jersey, misalnya, telah menawarkan beberapa pilihan pinjaman dan jaminan pinjaman untuk perniagaan kecil pada masa lalu, dengan pilihan pembiayaan tambahan untuk sektor tertentu seperti teknologi, pembuatan dan sains hayat.

Di Houston, pemula perniagaan kecil boleh memohon melalui Houston Business Development Inc. untuk pinjaman antara $ 5,000 hingga $ 500,000. Anda bukan sahaja dapat memperoleh syarat yang baik untuk pinjaman kerajaan negeri dan tempatan ini, pemberi pinjaman mungkin lebih terdorong daripada bank untuk meminjamkan wang kepada anda.

Bank dan Kesatuan Kredit

Sekiranya kewangan peribadi anda kukuh dan anda mempunyai idea perniagaan yang bagus, anda mungkin mendapati bahawa bank atau syarikat kredit anda lebih senang untuk meminjamkan perniagaan baru anda dengan wang yang anda perlukan. Dalam kes lain, mungkin bersedia meminjamkan wang kepada anda jika anda mempunyai cagaran, seperti rumah atau harta benda lain, untuk membantu menjamin pinjaman akan dilunasi sekiranya perniagaan anda tidak bermula. Sekiranya anda mempunyai penilaian kredit yang baik, pemberi pinjaman mungkin memberi anda wang sebagai pinjaman peribadi. Dengan pinjaman peribadi, anda bertanggungjawab untuk membayar balik wang tersebut walaupun syarikat baru anda keluar dari perniagaan.

Pinjaman Dijamin Kerajaan

Selain pinjaman dijamin yang tersedia di negeri anda, Pentadbiran Perniagaan Kecil AS mempunyai program pinjaman berjamin. Pinjaman ini, yang disebut pinjaman 7 (a), tersedia melalui pelbagai pemberi pinjaman yang bekerja dengan SBA. Pinjaman ini khusus untuk perniagaan kecil baru dan, menurut SBA, kebanyakan perniagaan memenuhi syarat untuk pinjaman ini.

Sebagai tambahan kepada rancangan perniagaan yang baik dan mempunyai kepakaran yang diperlukan untuk berjaya dalam perniagaan baru anda, anda perlu menunjukkan kemampuan anda untuk membayar pinjaman tepat pada waktunya, berdasarkan unjuran aliran tunai anda. Prinsip perniagaan baru anda mesti dapat menunjukkan bahawa mereka sebelum ini dapat membayar hutang mereka.