Strategi Pengiklanan Cologne

Kalaulah hanya memerlukan satu bau untuk membawa lelaki berpusu-pusu ke rak untuk membeli cologne syarikat anda. Tetapi dengan begitu banyak jenis cologne yang tersedia, aroma cologne sebenarnya hanya satu aspek ketika menerapkan strategi iklan yang membantu meningkatkan penjualan. Pemasaran cologne hari ini jarang memberi tumpuan kepada aroma yang tidak biasa atau menggunakan bahan-bahan menarik; sebaliknya, ia bergantung pada iklan untuk menjual wangian sebagai aksesori.

Kenalpasti Pembeli

Untuk mengetahui strategi pengiklanan terbaik untuk cologne anda memerlukan mengetahui segala yang mungkin mengenai pasaran sasaran anda, sama ada lelaki muda berusia 20-an atau lebih tua dengan wang. Pilihan seksual juga boleh berperanan dalam jenis iklan yang anda buat. Cologne anda mungkin perlu menarik pasaran sasaran selain dari yang akhirnya memakainya - wanita. Kerana wanita sering membeli cologne yang dipakai lelaki mereka, iklan anda perlu mendapat perhatian dan membuat mereka ingin membelinya untuk lelaki itu dalam hidup mereka. Calon pembeli lain yang perlu dipertimbangkan mungkin merasa membeli wangian tanpa kekejaman adalah penting.

Mesej

Mesej yang anda buat bergantung pada pasaran sasaran anda; sebagai contoh, jika anda ingin menarik perhatian lelaki muda, anda mungkin ingin memusatkan perhatian pada mesej dan gambar yang menunjukkan tarikan seks. Sekiranya cologne anda lebih aroma segar dan segar, mesej anda perlu menarik minat peminat sukan dan lelaki keluarga. Mesej yang lebih canggih akan ditujukan kepada lelaki yang berjaya dan mempunyai wang untuk membeli cologne yang mereka suka, tanpa mengira harganya.

Penempatan

Mengamankan ruang iklan dalam penerbitan mewah, seperti Robb's Report atau Cowboys & Indian, atau menggunakan iklan televisyen di saluran Kekayaan membantu anda menarik minat orang yang ingin mengeluarkan sejumlah wang untuk cologne mereka. Jalankan iklan yang mengiklankan aroma bersih dan segar dalam penerbitan sukan, majalah lelaki dan semasa program sukan. Majalah fesyen wanita dan rancangan televisyen berfungsi dengan baik untuk pasaran di mana pembeli wanita cenderung menjadi teman wanita atau isteri lelaki, atau ketika percutian romantis akan datang, seperti Hari Valentine atau Malam Krismas.

Menawarkan Sampel

Mendorong lelaki untuk mencuba cologne anda mungkin memerlukan tawaran sampel. Penerbitan sering membenarkan sisipan khas yang menampilkan sampel wangian yang boleh dibeli oleh calon pembeli dan mengusap kulit mereka untuk menguji aroma. Anda juga boleh menguruskan paket sampel di gerai dan kedai, bersama dengan kupon diskaun, untuk mendorong orang membeli. Kedai minyak wangi dalam talian, seperti My Perfume Samples, menerima sampel untuk dijual dalam talian; ini dapat memberi anda cara lain untuk membuat lelaki lebih memahami jenama anda.