Cara Menambah Lebih daripada Satu Nama Pengguna di Yahoo Messenger

Yahoo Messenger adalah program komputer atau aplikasi peranti mudah alih yang boleh dimuat turun yang membolehkan anda menghantar mesej segera kepada rakan anda, yang membolehkan perbualan berterusan dan nyata. Program mengarkibkan pertukaran untuk rujukan masa depan dan menampilkan emotikon, avatar yang disesuaikan dan mesej status yang diperibadikan untuk keperibadian yang lebih besar. Semasa menggunakan program ini memerlukan ID Yahoo utama, anda juga dapat menambahkan lebih dari satu nama pengguna ke akaun Yahoo Messenger anda sehingga anda tidak perlu selalu log masuk dengan nama akaun asal anda.

Fungsi

Yahoo membenarkan sehingga lima alias untuk setiap akaun, yang bermaksud anda mempunyai pilihan sehingga enam nama pengguna di Yahoo Messenger. Log masuk sebagai alias melindungi privasi anda dan mencegah perhatian yang tidak diingini semasa anda berada di dalam talian, yang membolehkan anda log masuk dan melihat apakah ada rakan atau kenalan anda dalam talian tanpa mengumumkan kehadiran anda ke dunia. Setiap alias Yahoo Messenger juga mungkin mempunyai profil pengguna yang tersendiri. Mengekalkan profil berasingan untuk setiap alias adalah cara lain untuk melindungi identiti dalam talian anda.

Kebaikan

Selain privasi yang lebih besar, banyak nama Yahoo Messenger juga dapat membantu mengatur kehidupan peribadi dan profesional anda. Sebagai contoh, anda boleh berbual dengan satu nama Yahoo Messenger ketika bercakap dengan rakan sambil menggunakan alias yang berbeza ketika bercakap dengan rakan sekerja atau berbual dengan ahli keluarga. Menyimpan kumpulan kenalan yang berlainan untuk setiap alias membolehkan anda memisahkan pesanan segera anda, menjadikannya lebih mudah untuk mencari melalui perbualan lama atau menguruskan aktiviti dalam talian anda.

Bagaimana untuk

Log masuk ke akaun Yahoo anda dan akses halaman "Maklumat Akaun" anda. Anda boleh mendapatkan pautan "Maklumat Akaun" di bawah ucapan peribadi Yahoo di sudut kiri atas skrin anda. Klik "Urus Alioo Aliases Anda" di bahagian "Tetapan Akaun". Klik "Tambahkan Alias." Kotak akan terbuka di mana anda mesti menaip alias baru anda. Klik "Simpan" di sebelah kanan alias baru anda untuk menyimpan nama di bawah akaun Yahoo utama anda. Alias ​​tambahan kini akan tersedia untuk Yahoo Messenger.

Pertimbangan

Setelah log masuk, klik anak panah ke bawah di sebelah kanan ID Yahoo Messenger utama anda untuk melihat senarai semua alias yang tersedia. Ingatlah untuk selalu memeriksa untuk memastikan bahawa anda memilih alias yang betul sebelum menghantar mesej segera anda. Begitu juga, semasa menambah rakan di Yahoo Messenger, ingatlah untuk menetapkan rakan itu dengan alias yang betul. Anda juga dapat mengawal alias mana yang muncul dalam talian dengan mengakses kawasan "Profil Saya" di bawah menu "Edit" di Yahoo Messenger dan hapus centang alias yang anda mahu berada di luar talian.