ARKIB KATEGORI: Panduan

Cara Meletakkan Foto pada Kindle

Amazon Kindle adalah peranti serba boleh untuk kegunaan rumah dan pejabat, terutamanya dengan sokongan jenis fail bukan buku seperti PDF dan gambar. Untuk pejabat, akses dalam perjalanan untuk fail gambar dari semua jenis - grafik, gambar produk atau peta - boleh menjadi faedah yang dialu-alukan, terutama ketika anda bergegas ke persembahan penting atau pada masa-masa tersebut anda perlu meninjau fail tertentu semasa dalam perjalanan.Read More »

Membuat Pautan Navigasi di Tumblr

Walaupun pada mulanya diasaskan sebagai platform blog mikro, Tumblr kini merangkumi fungsi tambahan. Anda dapat menggunakan hosting dan pemetaan domain Tumblr percuma untuk membuat keseluruhan laman web perniagaan. Semasa memperluas Tumblr di luar blog asas, pautan navigasi membolehkan anda menghubungkan halaman Tumblr.Read More »

Pengiraan Gaji Manual

Pemprosesan gaji memerlukan pengendalian yang teliti untuk memastikan pembayaran gaji dan pematuhan cukai gaji yang tepat. Seorang majikan boleh menggunakan sistem komputerisasi dalaman di mana perisian penggajian melakukan perhitungan, atau mungkin menyerahkan tugas kepada penyedia perkhidmatan gaji untuk menangani perhitungan.Read More »

Cara Terbaik untuk Mengiklankan Jualan Perabot

Sama ada perniagaan kecil anda menjual perabot terpakai, baru atau buatan tangan, anda memerlukan kempen pemasaran yang berkesan untuk mengiklankan barang anda. Semasa anda mengadakan penjualan perabot, pertimbangkan untuk menggunakan banyak saluran iklan dan terminologi berkaitan produk tertentu dalam promosi anda.Read More »

Definisi Teknik Merchandising

Merchandising adalah susunan produk di kedai fizikal atau dalam talian untuk memaksimumkan penjualan. Objektif merchandising adalah untuk menutup penjualan setelah kempen iklan membawa pelanggan masuk ke kedai. Penjualan barang yang baik membebaskan masa, membuat proses penjualan lebih mudah, meningkatkan pengalaman membeli bagi pengguna dan mendorong pertumbuhan penjualan.Read More »

Contoh Strategi Belanjawan Berkesan

Anggaran yang berkesan memberikan lebih dari sekadar ramalan atau penjejakan pendapatan dan perbelanjaan. Perniagaan kecil dapat menggunakan anggarannya untuk terus mengikuti tren kewangan yang dapat digunakannya untuk memanfaatkan prestasi yang tidak disangka-sangka baik dan bereaksi pada waktunya terhadap penurunan aliran tunai.Read More »

Cara Melaporkan Kandungan Kesalahan di YouTube

Semasa menyemak imbas walaupun terdapat senarai video YouTube yang banyak diserahkan oleh pengguna, kadangkala anda akan menemui video yang tidak senonoh. Sekiranya anda menjalankan perniagaan, persaingan anda bahkan mungkin boleh mencemarkan nama baik anda atau pekerja anda dengan menyiarkan video kasar di YouTube.Read More »

Cara Membuat Pemasa di Powerpoint

Dalam satu kajian mengenai keberkesanan pemasa undur di lintasan pejalan kaki, Jacob N. Schmitz dari University of Nebraska menetapkan bahawa pejalan kaki yang menghadapi hitungan mundur berjalan lebih cepat di seberang jalan. Orang dikondisikan untuk merasakan urgensi hitung mundur, jadi apabila jumlah jam menurun, tindakan meningkat.Read More »

Apa yang Anda Perlu Memulakan Perniagaan Reka Bentuk Grafik

Sekiranya anda gemar melukis dan membuat bahan visual yang menarik secara estetik, pekerjaan reka bentuk grafik mungkin merupakan pilihan kerjaya yang tepat untuk anda. Pereka grafik berfungsi dengan warna dan gambar untuk membuat item seperti brosur, iklan majalah dan juga reka bentuk laman web. Menurut Pengusaha, memulakan perniagaan reka bentuk grafik boleh menelan belanja antara $ 2,000 hingga $ 10,000.Read More »

Cara Mendapatkan Pinjaman untuk Perniagaan Kali Pertama

Semasa anda berniaga sendiri, mencari pembiayaan boleh menjadi masalah, tetapi itu pasti tidak mustahil. Sekiranya anda dapat menunjukkan bahawa idea perniagaan anda dapat dilaksanakan dan jika anda mempunyai sejarah kewangan yang kukuh, anda boleh memohon pinjaman dari pelbagai sumber, termasuk kerajaan, bank dan kesatuan kredit.Read More »

Cara Menyiapkan & Mencetak Label

Microsoft Word memberikan sokongan terbina dalam untuk pelbagai jenis label, yang membolehkan anda mencetak label untuk sampul surat, folder fail, lencana nama pekerja dan tujuan lain. Anda boleh membuat dan mencetak label individu atau keseluruhan helaian. Setelah membuat templat label, anda juga dapat menyimpan fail sebagai dokumen Word untuk penggunaan di masa depan.Read More »

Cara Memulakan Rumah Kumpulan Michigan

Hidup dibantu sepadan dengan istilah pemasaran di Michigan, walaupun istilah itu juga boleh merujuk atau menggambarkan perkhidmatan yang terdapat di rumah jagaan orang dewasa atau rumah kumpulan untuk orang tua. Memulakan rumah asuhan, rumah berkumpulan, atau kemudahan khusus yang memenuhi populasi tertentu memerlukan pemiliknya untuk memenuhi beberapa syarat dan peraturan perlesenan Michigan.Read More »

Cara Memeriksa SWR Dengan Penguat Linear

Walaupun dengan peningkatan komunikasi selular, rangkaian radio tetap menjadi bahagian penting dalam komunikasi perniagaan, terutama untuk perniagaan kecil seperti syarikat trak dan keselamatan. Pemilihan, pemasangan dan penentuan kedudukan antena yang tepat sangat penting untuk pengoperasian pemancar radio yang betul, terutama jika penguat linier digunakan untuk meningkatkan isyarat radio.Read More »

Cara Memadam Aplikasi di Firefox

Beberapa aplikasi Mozilla Firefox berguna, ada yang tidak berguna dan ada yang mengganggu kerja anda secara aktif. Pada tahap terbaik, aplikasi penyemak imbas ini berfungsi sebagai alat produktiviti. Sebagai contoh, Firefox menawarkan pelanjutan untuk mempercepat penyemakan imbas atau secara automatik mengisi maklumat syarikat anda ke dalam borang.Read More »

Matlamat Perancangan Jangka Panjang dalam Perniagaan

Perancangan perniagaan melibatkan menetapkan objektif jangka pendek, jangka menengah dan jangka panjang dan menjadualkan siri tindakan yang diperlukan untuk mencapainya. Perancangan perniagaan jarak jauh merangkumi mengembangkan pernyataan misi, pernyataan visi dan matlamat serta strategi perniagaan yang berterusan yang diperlukan untuk memajukan visi dan misi syarikat ke hadapan.Read More »

Cara Meletakkan Garis Grid di Excel untuk Mac

Garis garisan adalah garis kelabu muda yang muncul di sekitar sel pada lembaran kerja Microsoft Excel. Semasa pertama kali memasang Excel pada Mac perniagaan anda, garis grid dipaparkan secara lalai. Sama ada anda sengaja mematikannya atau tidak sengaja, tambahkan garis grid kembali ke lembaran kerja perniagaan anda melalui kumpulan Tunjukkan pada tab Lihat di Excel1Lancarkan Excel dan buka buku kerja yang mengandungi lembaran kerja yang ingin anda edit.Read More »

Apa Jenis Fon Kepala yang Boleh Saya Gunakan pada Motorola Droid Saya untuk Mendengarkan Muzik?

Motorola Droid adalah telefon pintar yang mengandungi bicu fon kepala 3.5mm bawaan untuk menyambungkan satu set fon kepala atau pembesar suara yang berdiri sendiri. Menggunakan fon kepala membolehkan anda mendengarkan muzik dan video yang mungkin anda miliki di Motorola Droid secara peribadi; menggunakan pembesar suara membolehkan anda menyiarkan audio kepada lebih daripada satu orang.Read More »

Cara Memerintahkan Pemeriksaan Latar Belakang Jenayah Polis

Mengambil pekerja baru boleh menjadi berisiko, terutama jika orang itu akan berinteraksi secara langsung dengan pelanggan. Seorang pekerja yang buruk boleh merosakkan hubungan pelanggan anda yang susah payah dan meletakkan reputasi perniagaan anda secara keseluruhan. Selain memeriksa rujukan dan melakukan wawancara menyeluruh, anda juga boleh memerintahkan pemeriksaan latar belakang yang akan memberi amaran kepada anda mengenai kegiatan jenayah di masa lalu calon.Read More »

Cara Membuka FaceTime

Kedua-dua OS X dan iOS menyokong FaceTime, membolehkan anda menghubungi pelanggan, pelanggan dan profesional lain di dalam atau di luar pejabat. IPhone, iPad, iPod Touch dan Mac semuanya boleh menghantar dan menerima panggilan FaceTime; semua yang diperlukan adalah sambungan data Wi-Fi atau selular. Seperti Skype, FaceTime adalah percuma, dan kenalan mesti mempunyai nombor telefon atau alamat e-mel yang dihubungkan ke FaceTime untuk menerima panggilan video.Read More »

Apakah Ejen Berdaftar LLC?

Ejen berdaftar boleh disebut sebagai ejen pemastautin. Setiap syarikat dengan tanggungan terhad di AS mesti memilih ejen berdaftar untuk menerima dokumen undang-undang yang diserahkan kepada syarikat tersebut. Tambahan pula, ejen berdaftar LLC mempunyai tanggungjawab untuk menerima cukai dan dokumen perniagaan lain bagi pihak syarikat.Read More »

Dasar Penggantian Mileage untuk Sukarelawan Bukan Untung

Banyak organisasi bukan untung, besar dan kecil, bergantung pada beberapa hingga ribuan sukarelawan untuk menolong mereka mentadbir perkhidmatan yang mereka berikan atau untuk menyokong operasi. Sukarelawan tidak dibayar, memberikan masa dan usaha mereka dengan bebas. Oleh kerana kebanyakan organisasi nirlaba tidak mempunyai kenderaan pengangkutan untuk memindahkan sukarelawan, sukarelawan sering mesti menggunakan kenderaan sendiri.Read More »

Potongan Cukai Peralatan Perniagaan

Membeli peralatan baru untuk mendapatkan potongan cukai tidak selalu menjimatkan wang. Mengendalikan perniagaan selalunya memerlukan pembelian peralatan untuk memudahkan pertumbuhan, mengembangkan peluang dan meningkatkan kecekapan. Pembelian jelas mempengaruhi wang tunai, walaupun pembelian tidak selalu sama dengan pemotongan yang setara.Read More »

Cara Mengarahkan Pautan Foto ke Yahoo Messenger

Yahoo Messenger membolehkan anda berbual dengan rakan dan rakan sekutu, yang membolehkan anda mengadakan perbualan masa nyata melalui Internet. Program ini juga membolehkan anda berkongsi fail dan mengirim pautan langsung ke foto di dalam tetingkap sembang. Mengikuti protokol Yahoo Messenger yang betul membolehkan anda berkongsi sehingga 300 foto dengan kenalan individu.Read More »

Cara Membuat Podcast Saluran YouTube

Sekiranya anda ingin menghasilkan kandungan multimedia untuk perniagaan kecil anda, anda boleh menggunakan YouTube milik Google untuk menyebarkan kandungan anda melalui podcast. Podcast YouTube boleh merangkumi video, tayangan slaid atau hanya audio. Ini membolehkan anda berkongsi tutorial untuk pelanggan, berita produk, Webisode dan kemas kini industri sambil membuat asas pelanggan untuk bahan anda.Read More »

Konsep Ketepuan Pasaran

Ketepuan pasaran berlaku apabila sebahagian besar bakal pelanggan di pasaran semasa sudah menggunakan produk atau perkhidmatan. Ini boleh dianggap bukti kejayaan kempen penjualan dan menunjukkan bahawa permintaan di pasaran semasa puas atau hampir berpuas hati. Setelah pasaran tepu dengan produk anda, cabaran menjadi mencari jalan untuk terus menjana pendapatan.Read More »

Undang-undang Menjual Pakaian Buatan Tangan

Beberapa perajin dan pemilik perniagaan kecil mungkin terkejut mengetahui bahawa pakaian buatan tangan tunduk pada undang-undang yang sama dengan barang yang dihasilkan oleh syarikat besar. Suruhanjaya Perdagangan Persekutuan menguatkuasakan garis panduan ketat yang bertujuan untuk melindungi pengguna yang membeli pakaian tersebut dan membolehkan mereka membuat keputusan yang tepat sebelum membeli.Read More »

Definisi Pemasaran Terdesentralisasi

Operasi pemasaran sangat penting untuk kelangsungan perniagaan. Jabatan pemasaran bertanggungjawab untuk memastikan bahawa pengguna yang tepat mengetahui produk apa yang ada dalam perniagaan untuk memenuhi keperluan mereka. Jabatan pemasaran cenderung beroperasi sebagai jabatan terpusat atau terpusat.Read More »

Cara Mendaftar DBA di Indiana

Perniagaan yang dijalankan sebagai, juga dikenali sebagai nama perniagaan yang diandaikan, membolehkan pemilik dan perkongsian tunggal beroperasi tanpa menggunakan nama sah peribadi mereka. Syarikat Indiana, perkongsian terhad dan syarikat liabiliti terhad boleh menggunakan nama yang diandaikan untuk tujuan perniagaan.Read More »

Cara Membuat Perhubungan Awam yang Positif

Perhubungan awam dapat mendorong syarikat anda ke tahap baru dan menjadikannya rendah. Perhubungan awam yang positif memberitahu calon pelanggan bahawa anda adalah syarikat yang boleh mereka percayai dan percaya, sementara hubungan awam yang negatif pada dasarnya memberitahu orang untuk menjauhkan diri.Read More »

Bagaimana Reka Bentuk di Tumblr

Tumblr memberikan penggunanya akses penuh ke elemen reka bentuk CSS dan HTML blog mereka. Walaupun banyak pengguna memilih untuk menggunakan salah satu templat pra-laman web, yang lain memilih untuk merancang blog mereka sendiri. Dengan laman web penyesuaian tema Tumblr, templat pra-dibuat dapat diedit dan disesuaikan untuk mencerminkan perubahan reka bentuk tertentu atau pengguna dapat menghapus keseluruhan tema, dan membuat reka bentuk blog yang sepenuhnya disesuaikan dari awal.Read More »

Bagaimana Kekananan Penting untuk Kesatuan?

Kesatuan pekerja adalah organisasi yang berunding dengan majikan bagi pihak pekerja. Mereka biasanya mewakili pekerja di syarikat sederhana dan besar dalam industri seperti pembuatan dan pembinaan. Anggota kesatuan boleh dikenakan pelbagai peraturan yang ditetapkan oleh kesatuan, beberapa di antaranya mungkin berkaitan dengan senioriti pekerjaan.Read More »

Cara Membanding & Membezakan Jenama Komputer yang berbeza

Semasa membeli komputer baru untuk pejabat anda, tanda harga harus menjadi perkara terakhir untuk dibandingkan. Harga tentu menjadi faktor penting, tetapi hanya setelah anda menentukan apa yang paling anda perlukan dalam komputer. Kelajuan pemproses, jumlah memori dan jenis cakera keras sangat penting untuk membandingkan dan membezakan jenama yang berbeza.Read More »

Cara Memasang Semula WordPad

Beberapa perniagaan tidak melihat keperluan untuk membelanjakan wang untuk aplikasi pemprosesan kata komersial seperti Microsoft Word, terutama ketika Microsoft menggabungkan pemproses kata dasar yang disebut WordPad ke dalam sistem operasi Windows. Sayangnya, ketika membuat kemas kini perisian atau ketika menjalankan perisian pemeriksaan virus, ada contoh di mana WordPad secara tidak sengaja dapat dicopot pemasangannya.Read More »

Cara Mengiklankan Stylist di Salon

Sebagai pemilik salun rambut, anda tahu pentingnya menjaga salun anda dengan penata rambut yang mahir memotong, mewarnai, menggayakan dan menyediakan penjagaan rambut kepada pelanggan anda. Kakitangan yang anda ambil mesti sesuai dengan budaya salun anda dan memahami keperluan dan kehendak demografi perkhidmatan salun rambut anda.Read More »

Apa yang Membuat Rancangan Perniagaan Yang Baik?

Rancangan perniagaan adalah rangka tindakan bagaimana syarikat akan dijalankan. Sebuah syarikat sering memerlukan rancangan perniagaan sebelum dapat meminjam wang dari bank. Perancangan yang baik biasanya sangat terperinci dan merangkumi maklumat mengenai semua aspek perniagaan, termasuk industri, pemasaran, kewangan, personel dan pelbagai prosedur operasi.Read More »

Apakah Kajian Penjejakan dalam Pemasaran?

Kajian penjejakan menganalisis perubahan pandangan satu kumpulan pengguna, menjadikannya alat yang berkesan untuk penyelidikan pasaran. Kajian pelacakan membolehkan pemilik perniagaan mengukur kesedaran jenama, memantau kepuasan pelanggan, mempelajari sentimen pengguna mengenai produk atau perkhidmatan baru, atau menganalisis keberkesanan kempen pemasaran tertentu, menurut buku "Marketing Hospitality," oleh Cathy HC Hsu dan Tom Powers .Read More »

Kelebihan & Kekurangan Persekitaran Teknologi Semasa Memasarkan Produk

Teknologi telah memberi pengaruh besar terhadap kaedah pemasaran dan iklan. Seratus tahun yang lalu, iklan sebahagian besarnya terhad kepada surat khabar dan papan iklan. Kini, pengiklanan dan pemasaran menguasai persekitaran manusia. Mesej komersial telah melampaui radio, televisyen dan majalah dan kini boleh didapati di Internet, telefon bimbit, bilik mandi, bas dan bahkan di langit.Read More »

Cara Melumpuhkan Pembersihan Peti Surat Outlook

Outlook menyediakan alat AutoArchive yang dapat membersihkan peti surat anda secara automatik dengan menghapus beberapa item lama dan memindahkan yang lain ke folder arkib. Sekiranya anda bimbang kehilangan item lama seperti mesej e-mel, catatan jurnal dan nota yang masih penting bagi perniagaan anda, anda boleh mematikan pembersihan automatik dan menjalankannya secara manual, bukan untuk mendapatkan kawalan yang lebih besar terhadap apa yang dipindahkan atau dikeluarkan.Read More »

Cara Menyiapkan Pencetak untuk Mencetak Spanduk Berbilang Halaman

Apabila perniagaan anda perlu menyampaikan mesej atau produk anda, buat sepanduk ekonomi dengan pencetak anda. Microsoft Word 2010 menyediakan templat penjimatan masa yang berfungsi dengan pilihan Cetak untuk menghasilkan sepanduk berbilang halaman. Pilih ukuran kertas yang sesuai dengan pencetak anda dan disenaraikan dalam tetapan cetak Word.Read More »

Apakah Pemeriksaan Perniagaan?

Cek perniagaan adalah draf bank yang ditulis berdasarkan akaun pemeriksaan perniagaan. Draf itu dirundingkan mengenai deposit organisasi, bukan pemiliknya, membuat persamaan jelas aset peribadi dan profesional. Bank mempunyai syarat khusus dalam membuka akaun pemeriksaan perniagaan. Terdapat kelebihan untuk perniagaan menggunakan akaun pemeriksaan perniagaan dan menulis cek perniagaan.Read More »

Cara Mengira Gaji Rakan Kongsi

Mereka mengatakan bahawa dua kepala lebih baik daripada satu, dan begitulah wujudnya perkongsian. Sama ada anda seorang doktor yang mencari rakan sebaya untuk mengambil lebih banyak pesakit, seorang peguam yang ingin mencuba pelbagai jenis undang-undang atau anda mempunyai idea yang bagus - tetapi anda memerlukan seseorang yang mempunyai lebih banyak kecerdasan perniagaan untuk membantu melaksanakannya - membentuk perkongsian adalah cara untuk mewujudkan perniagaan yang lebih besar daripada anda.Read More »

Bagaimana HR Menambah Nilai pada Organisasi?

Bagi syarikat yang menganggap pekerja sebagai aset paling berharga, sumber manusia mempunyai nilai yang melampau. Dalam pengertian yang paling umum, HR memotivasi pekerja untuk berprestasi pada tahap setinggi mungkin dan mengekalkan budaya organisasi dengan semangat tinggi. Pada awal abad ke-21, SDM strategik telah muncul sebagai pandangan yang menonjol tentang peranan bidang fungsi ini dalam membangun dan mengembangkan organisasi yang kuat.Read More »

Langkah-langkah dalam Menyiapkan Anggaran Operasi

Menyiapkan anggaran operasi memerlukan tindakan penyeimbangan menganalisis data yang ada mengenai penjualan dan perbelanjaan syarikat anda, dan meramalkan jumlahnya untuk tahun yang akan datang. Walaupun tidak mungkin ramalan anggaran anda benar-benar tepat, mempunyai anggaran operasi membantu anda mengetahui di mana untuk memperuntukkan dana, jabatan mana yang kurang atau kurang berprestasi, dan bagaimana anggaran yang lebih baik untuk masa depan.Read More »

Terangkan Penyatuan dalam Syarat Perakaunan

Perakaunan gabungan digunakan untuk mengumpulkan maklumat kewangan syarikat induk dan satu atau lebih syarikat subsidiari. Syarikat induk memiliki sebahagian besar saham hak milik syarikat subsidiari atau sebaliknya mempunyai kawalan kontrak terhadap anak syarikat. Ibu bapa menyediakan penyata kewangan gabungan dengan membuat penyesuaian penyesuaian dan menghilangkan urus niaga antara syarikat.Read More »

Cara Membuat Fon & Ikon di Outlook Lebih Kecil

Outlook 2013 telah memperluas antara muka Ribbon yang digunakan di Microsoft Office 2007 ke seluruh aplikasi. Dengan berbuat demikian, kadangkala elemen reka bentuk antara muka pengguna memakan banyak skrin. Terdapat dua kaedah untuk menyelesaikan masalah ini: menetapkan penggantian resolusi skrin global, yang akan mengecilkan ikon dan fon untuk Outlook (dan program lain), dan menetapkan ukuran fon dalam Outlook itu sendiri.Read More »

Cara Meningkatkan Blackberry untuk Keuntungan

Blackberry dicari untuk rasa manis dan sedikit tart; pertumbuhannya paling baik di zon penanaman 5 hingga 10. Pengeluaran blackberry secara komersial menawarkan pelbagai cara untuk anda memasarkan hasil panen anda dengan cepat berkat populariti mereka. Sebagai petani blackberry, anda membuat keputusan pemasaran berdasarkan kepada keinginan anda untuk menghantar blackberry ke pasar tempatan anda, malah membenarkan pelanggan anda mengunjungi ladang anda untuk memilih blackberry sendiri.Read More »

Cara Menetapkan Pemasa Gambar pada Kamera Canon Rebel T2i

Kamera Canon Rebel T2i anda dapat mengambil gambar beberapa saat setelah anda menekan butang pelepas rana. Ciri pemasa masa memberi anda masa untuk mengambil gambar potret diri atau foto berkumpulan sebelum pengatup menyala. Ciri pemasa masa sangat berguna apabila anda ingin mengambil gambar pendedahan yang panjang.Read More »

Bagaimana Menamatkan Pemilihan S Corp & Kembali ke LLC

Syarikat tanggungan terhad pelbagai anggota, juga disebut LLC, mesti memilih bagaimana ia akan dilayan oleh Perkhidmatan Hasil Dalam Negeri untuk tujuan cukai pendapatan persekutuan. IRS memberikan dua pilihan LLC dua anggota: dikenakan cukai sebagai perkongsian atau sebagai syarikat. Sebuah LLC yang memilih untuk dikenakan cukai sebagai sebuah syarikat boleh membuat pilihan raya tambahan untuk dikenakan pajak sebagai sebuah perusahaan kecil, juga dikenal sebagai perusahaan S, di bawah Bab S dari Kod Hasil Dalam Negeri.Read More »

My Avery DesignPro Saya Tidak Akan Mencetak Label

Avery DesignPro menyediakan persekitaran terpadu untuk membuat dan mencetak label, sama ada kelipatan dari data yang sama, atau output yang disesuaikan dengan senarai surat atau pangkalan data. Untuk hasil terbaik, sahkan bahawa anda mengikuti cadangan Avery untuk mengoptimumkan kualiti output anda, dan bahawa anda sesuai dengan media yang anda pilih dengan cara anda menyiapkan projek anda dalam perisian.Read More »

Bagaimana Cukai Eksais Mengubah Kuantiti yang Diminta?

Cukai cukai adalah cukai yang dikenakan ke atas barang atau perkhidmatan tertentu yang dihasilkan dan dijual di dalam negara. Sebagai pemilik perniagaan kecil, penting untuk memahami bagaimana cukai yang ada atau berpotensi akan mempengaruhi permintaan terhadap produk anda. Cukai cukai tidak mempengaruhi semua produk secara sama, namun, dan ada langkah-langkah pencegahan yang dapat Anda ambil sebagai tindak balas terhadap cukai eksais untuk mempertahankan permintaan.Read More »

Cara Menyiapkan Surat Suara Mobiliti Lonceng Anda

Sekiranya anda baru sahaja membeli perkhidmatan telefon baru dari Bell Mobility, anda akan mempunyai beberapa langkah untuk menyediakan perkhidmatan mel suara anda. Anda mempunyai pilihan untuk membuat kata laluan baru semasa memanggil peti masuk mel suara anda. Anda juga dapat merakam nama khusus dan menetapkan ucapan khusus yang akan didengar oleh pemanggil ketika anda tidak menjawab telefon.Read More »

Cara Menghantar vCard Dengan Google Apps

Google Apps for Business adalah rangkaian perisian yang dirancang dengan mempertimbangkan perniagaan anda. Termasuk dalam Google Apps adalah banyak program Google yang sama yang mungkin sudah Anda gunakan dalam perniagaan kecil anda, termasuk Gmail, Google Docs dan Google Calendar. Google Apps for Business merangkumi ciri tambahan seperti alamat e-mel khusus dan ruang penyimpanan tambahan.Read More »

Cara Faks Dari Adobe

Walaupun jarang melihat mesin faks pada masa ini, ia masih popular untuk digunakan, terutama berkaitan dengan dokumen yang diperlukan untuk transaksi. Sering kali, dalam situasi mahkamah, faks lebih mudah diterima melalui dokumen e-mel. Di samping itu, kini terdapat beberapa pilihan faks dalam talian yang boleh anda gunakan secara percuma melalui pelanggan e-mel anda.Read More »

Bila Memilih Hak Milik Tunggal

Kepemilikan tunggal adalah cara termudah untuk memulakan perniagaan, memerlukan lebih sedikit dokumen dan pengajuan undang-undang ketika memulakan perniagaan anda, dan secara berterusan. Walau bagaimanapun, dengan hak milik tunggal, perniagaan anda tidak dapat dibezakan secara sah dari diri anda, yang bermaksud bahawa aset peribadi anda berisiko jika anda bertanggungjawab atas aktiviti perniagaan anda.Read More »

Apakah Ajaran Kelalaian Korporat?

Kelalaian korporat adalah doktrin undang-undang yang memegang kemudahan rawatan kesihatan, seperti hospital, rumah jagaan dan klinik perubatan, yang bertanggungjawab untuk kesejahteraan pesakit. Sekiranya kemudahan penjagaan kesihatan gagal menjaga persekitaran yang bersih dan selamat, mengambil pekerja yang kompeten dan terlatih, mengawasi perawatan dan melaksanakan polisi keselamatan, ia boleh dipertanggungjawabkan atas bahaya yang menimpa pesakit.Read More »

Perbezaan Antara Diskriminasi & Keutamaan

Majikan sering mempunyai satu set piawai dan garis panduan yang menetapkan jenis pekerja yang mereka lebih suka mengambil. Terdapat garis halus antara preferensi dan diskriminasi. Majikan mesti berhati-hati untuk tidak menunjukkan perlakuan istimewa kepada pemohon atau pekerja semasa kerana ciri atau sifat peribadi.Read More »

Mengapa OSHA Penting dalam Syarikat?

Pada tahun 1970, Kongres menggubal Akta Keselamatan dan Kesihatan Pekerjaan untuk melindungi pekerja dari bahaya di tempat kerja. Undang-undang ini mensyaratkan syarikat untuk membuat polisi dan prosedur yang bertujuan melindungi pekerja mereka. Sebuah agensi persekutuan menjaga kira-kira 2.200 pemeriksa untuk melindungi kesihatan dan keselamatan kira-kira 130 juta pekerja ini.Read More »

Cara Menubuhkan LLC untuk Perniagaan di Rumah

Syarikat Liabiliti Terhad adalah yang terbaik bagi kedua-dua dunia bagi banyak pemilik perniagaan kecil dan rumah. Kerana dianggap sebagai entiti sendiri, banyak risiko peribadi menjadi pemilik tunggal dihapuskan. Sebaliknya, kerana ia bukan syarikat penuh, lembaga pengarah, pemegang saham dan mesyuarat tahunan tidak diperlukan.Read More »

Model Bekalan & Permintaan dan Sekatan Perdagangan

Penawaran dan permintaan menjadikan ekonomi pasaran berfungsi. Mereka menentukan kuantiti barang yang dihasilkan, harga di mana ia dijual dan pelbagai barang yang ada di rak-rak kedai runcit, peruncit dan perniagaan kecil di seluruh negara. Perdagangan antarabangsa dalam ekonomi global juga mempengaruhi pelbagai barang yang dapat ditawarkan oleh peniaga kecil kepada pelanggan mereka.Read More »

Pengimejan Dokumen Dengan Kamera Web

Sekiranya anda tidak mempunyai pengimbas dalam perniagaan anda dan tidak dapat menggunakan kamera digital untuk mengimbas dokumen anda, anda boleh menggunakan kamera web ringkas untuk tugas ini. Pengimejan dokumen dengan kamera web adalah mungkin, terutamanya jika kamera web anda dapat mengeluarkan gambar dengan resolusi yang baik.Read More »

Cara Mengeluarkan Surat Perniagaan

Rancangan perniagaan dapat berubah dengan cepat dengan sedikit atau tanpa notis. Kadang-kadang anda perlu membatalkan cadangan atau perjanjian dalam surat perniagaan yang dihantar sebelumnya. Keadaan yang berubah mungkin menjadikan mustahil atau tidak praktikal untuk mematuhi syarat-syarat surat itu.Read More »

Kelebihan dan Kekurangan Strategi Pembangunan Pasaran dan Produk

Situasi pasaran berubah, jadi masuk akal untuk mengubah campuran produk anda juga. Strategi pengembangan produk anda adalah jalan maju di pasar yang terus berkembang, memastikan perniagaan anda relevan dan menarik bagi pelanggan dan pekerja. Namun, pengembangan produk juga boleh berisiko, menarik tenaga anda dari aktiviti perniagaan yang dicuba dan benar.Read More »

Hibah Individu untuk Wanita Memulakan Kedai Berjimat Cermat

Sekiranya anda ingin memulakan perniagaan dengan kos operasi yang rendah, anda tidak boleh salah dengan kedai barang bekas. Daripada membayar untuk mengeluarkan produk yang akan anda jual, kedai berjimat cermat membolehkan anda membeli barang yang sudah ada di pasaran dan menjualnya semula dengan keuntungan.Read More »

Cara Mengiklankan Tumblr Anda

Iklankan dan promosikan blog Tumblr anda untuk memaparkannya kepada khalayak sebanyak mungkin. Walaupun menghasilkan kandungan kaya kata kunci meningkatkan trafik organik yang anda terima melalui enjin carian, promosi tambahan membantu memperlihatkan karya anda kepada pengguna rangkaian Web dan sosial yang tidak semestinya mencarinya.Read More »

Kekuatan & Kelemahan Kepimpinan

Pemimpin yang berjaya menggunakan kekuatan mereka untuk mempengaruhi orang lain, dan mereka berusaha untuk meminimumkan kelemahan yang mengganggu kemampuan mereka untuk memimpin. Pemimpin yang berkesan dapat mengubah kelemahan menjadi ciri positif melalui usaha yang tekun. Pada masa yang sama, mereka secara konsisten berusaha untuk meningkatkan kekuatan mereka sambil mencari bantuan untuk mengatasi sifat lemah.Read More »

Cara Mudah Menyejukkan iMac

Salah satu langkah terpenting dalam melindungi komputer anda dalam jangka masa penggunaan yang lama adalah memastikan komputer beroperasi dalam had suhu yang munasabah. Mac boleh mengalami kerosakan pada bahagian operasi yang kritikal apabila suhu dalaman meningkat di atas ambang tertentu, khusus untuk setiap peranti.Read More »

Cara Menggunakan Borang Avery Dengan Microsoft Publisher

Avery menghasilkan beratus-ratus produk kertas yang sangat sesuai untuk kegunaan perniagaan, seperti label, lencana nama dan pengikat. Gunakan produk ini bersama dengan alat dan ciri yang ditawarkan di Microsoft Publisher untuk membuat peralatan pejabat yang benar-benar sesuai yang memenuhi keperluan tepat anda.Read More »

Cara Meletakkan BlackBerry 8520 Kembali ke Tetapan Kilang

Memulihkan tetapan kilang telefon pintar BlackBerry Curve 8520 anda melibatkan pembersihan semua data yang disimpan. Jenis tetapan semula ini menghapus fail yang disimpan, seperti dokumen dan muzik, dan tetapan tersuai. Daripada menghapus fail secara berasingan, dan mengembalikan satu tetapan demi seting ke keadaan kilang, BlackBerry Curve 8520 dilengkapi dengan "Security Wipe", ciri yang membolehkan anda kembali ke tetapan kilang.Read More »

Tiga Masalah Keusahawanan

Ini adalah keseronokan sebenar untuk memulakan perniagaan anda sendiri: mencari niche anda, menyusun sokongan, mendapatkan berita dan membuat penjualan pertama anda. Sungguh mengejutkan bahawa begitu banyak kedai membingkai dolar pertama mereka dan menghantarnya dengan bangga. Namun, terdapat juga beberapa masalah keusahawanan yang besar.Read More »

Jenis Sistem Ekonomi

Sistem ekonomi ditentukan oleh kaedah yang digunakan oleh negara untuk memperuntukkan barang dan perkhidmatannya. Sistem-sistem ini mempunyai berbagai tahap kontrol pemerintah, dan berkisar dari ekonomi pasar bebas hingga yang memiliki kontrol penuh terhadap pemilikan, percukaian dan sumber daya.Pemilik perniagaan kecil mesti mempunyai kesedaran mengenai jenis ekonomi di mana mereka beroperasi.Read More »

Bagaimana Memutuskan Sama ada Menjalankan Perniagaan untuk Diri Anda

Melangkah ke dalam bidang keusahawanan boleh menjadi pengalaman yang menggembirakan namun menakutkan. Peluang untuk membuat keputusan anda sendiri, mengejar impian anda dan akhirnya mencapai kebebasan kewangan mungkin cukup untuk memberi inspirasi kepada anda untuk mengambil langkah pertama itu. Tetapi untuk setiap peluang ada kelemahan yang sama menarik.Read More »

Apakah Kemudahan Negatif?

Hak harta tanah yang dikenali sebagai pelonggaran boleh memberi keuntungan atau membebankan perniagaan. Sebilangan besar kemudahan memberi hak pelonggaran hak sah untuk menggunakan harta tanah yang dimiliki oleh pihak lain untuk tujuan terhad. Pelonggaran negatif menghasilkan jenis harta yang berkaitan tetapi berbeza.Read More »

Apakah Asas Pemisahan Pasar Pengguna?

Untuk berjaya dalam perniagaan anda, anda harus mempunyai pemahaman yang jelas tentang apa yang pelanggan perlukan. Walau bagaimanapun, tidak semua pelanggan anda sama. Mereka mungkin berbeza umur atau jantina atau mempunyai nilai dan minat yang sangat berbeza. Mereka mungkin menggunakan produk anda untuk memenuhi keperluan yang berbeza.Read More »

Cara Memaparkan Suapan Facebook di WordPress

Sekiranya anda mempunyai halaman Facebook untuk melengkapkan blog atau laman web anda, manfaatkan pemalam sosial Facebook untuk meningkatkan pengalaman laman web pembaca anda. Pemalam sosial menyediakan beberapa ciri untuk mengintegrasikan halaman Facebook anda dengan blog anda, tetapi Kotak Suka sangat sesuai jika anda ingin memaparkan catatan Facebook terkini dan kemas kini status untuk pembaca WordPress anda.Read More »

Cara Menyembunyikan Senarai Orang Blok di Facebook

Sebagai alat pemasaran sosial, Facebook menghubungkan perniagaan anda dengan peminat dan pengikut. Tetapi menguruskan komuniti peminat jenama memerlukan pengawasan. Apabila pengguna meminta perhatian melalui catatan negatif atau komen di halaman perniagaan anda, pentadbir untuk akaun halaman dapat memilih untuk menyekatnya secara selektif.Read More »

Tanggungjawab untuk Pakar Barang Dagangan

Sekiranya anda terpesona dengan berpakaian tingkap yang menakjubkan atau terpesona dengan paparan kaunter yang luar biasa di gedung membeli-belah kegemaran anda, terima kasih kepada pakar merchandising kerana menggunakan jus kreatifnya. Pakar merchandising boleh mewakili jenamanya di kedai runcit atau di laman web, di mana dia menumpukan perhatian untuk mendorong lalu lintas ke produk dan memaksimumkan penjualan dengan menghadirkan jenama dengan cara yang paling menarik.Read More »

Apakah Perbezaan Pemegang Saham Pasaran & Bukan Pasaran?

Pemangku kepentingan adalah orang yang mempunyai minat terhadap kejayaan dan kemungkinan kegagalan syarikat. Kepentingan mungkin bersifat dalaman oleh pemilik, pengurusan dan pelabur. Ia juga boleh bersifat luaran dengan kepentingan politik dan masyarakat. Pemangku kepentingan beroperasi di persekitaran pasar atau bukan pasaran, yang bermaksud pihak berkepentingan dalaman beroperasi sebagai komponen dalaman syarikat dan pihak berkepentingan bukan pasaran beroperasi dalam kapasitas luaran.Read More »

Penilaian Risiko Perniagaan

Risiko adalah bahagian perniagaan yang tidak dapat dielakkan. Dari risiko kewangan, seperti pelaburan, hingga pesaing pasaran baru, ancaman yang tidak diingini melanda dunia perniagaan dan boleh muncul kapan saja. Sebagai pengurus, adalah tugas anda untuk melengkapkan perusahaan anda dengan strategi pengurusan risiko dengan betul sehingga anda dapat siap menghadapi risiko tersebut secara langsung dan melawannya dengan sedikit kemunduran dalam operasi perniagaan anda.Read More »

Cara Melakukan Ujian Sambungan pada iMac

Apple menyediakan pelbagai alat diagnostik untuk membantu anda menyelesaikan masalah dengan iMac. Alat diagnostik rangkaian menawarkan ujian kesambungan untuk memastikan bahawa komputer anda berkomunikasi dengan penghala anda dengan betul. Jalankan alat diagnostik rangkaian untuk mengenal pasti dan menyelesaikan masalah kesambungan antara rangkaian dan iMac anda.Read More »

Kelebihan Memegang Banyak Inventori

Pengurusan inventori memberi kesan kepada kemampuan anda menjalankan perniagaan dengan margin keuntungan tinggi dan rendah. Biasanya, penjual semula produk ingin menyimpan inventori yang mencukupi untuk memenuhi permintaan pelanggan jangka pendek. Inventori yang berlebihan adalah mahal untuk ditahan dan dikendalikan dalam kebanyakan kes.Read More »

Apakah Pasaran Sasaran Berpotensi?

Sebagaimana yang difikirkan oleh pemilik perniagaan, produk atau perkhidmatan yang ditawarkan syarikat tidak boleh menjadi milik semua orang. Sekiranya anda memasarkan produk atau perkhidmatan, memahami siapa pelanggan ideal, atau pelanggan yang kemungkinan besar mendapat manfaat dan membeli produk atau perkhidmatan anda adalah kunci kejayaan penjualan.Read More »

Apakah Abstrak PowerPoint?

Abstrak PowerPoint adalah gambaran lengkap dan ringkas mengenai penyelidikan yang diringkaskan dalam dokumen dan bertujuan untuk persembahan slaid. Terdapat empat komponen asas untuk penulisan abstrak. Terdapat pernyataan motivasi atau masalah, kaedah atau prosedur atau pendekatan, hasil atau penemuan atau produk dan, akhirnya, kesimpulan atau implikasi.Read More »

Cara Menentukan Umur PC Dell

Usia PC anda dapat membantu anda menentukan sama ada jaminan masih sah atau sudah waktunya untuk membeli bahagian baru atau bahkan PC baru. Dell menyediakan Tag Servis dan Kod Perkhidmatan Ekspres yang membolehkan anda melihat jaminan atau tarikh penghantaran PC anda secara dalam talian. Sekiranya pelekat ini tidak ada, dengan Internet Explorer anda dapat mengaktifkan perisian pengesanan automatik Dell untuk memaparkan tarikh-tarikh ini di halaman Sokongan Produk.Read More »

Cara Menghantar Sesuatu Balik Dari Amazon

Sama ada ia menerima produk yang anda tidak berpuas hati, menukar produk yang rosak atau mengetahui produk yang anda pesan tidak sesuai untuk perniagaan anda, perlu mengembalikan barang yang dibeli tidak dapat dielakkan. Biasanya, mengembalikan barang semudah membawanya kembali ke kedai; tetapi apabila item tersebut berasal dari peruncit dalam talian seperti Amazon.Read More »

Strategi Pengiklanan Cologne

Kalaulah hanya memerlukan satu bau untuk membawa lelaki berpusu-pusu ke rak untuk membeli cologne syarikat anda. Tetapi dengan begitu banyak jenis cologne yang tersedia, aroma cologne sebenarnya hanya satu aspek ketika menerapkan strategi iklan yang membantu meningkatkan penjualan. Pemasaran cologne hari ini jarang memberi tumpuan kepada aroma yang tidak biasa atau menggunakan bahan-bahan menarik; sebaliknya, ia bergantung pada iklan untuk menjual wangian sebagai aksesori.Read More »

Cara Menambah Lebih daripada Satu Nama Pengguna di Yahoo Messenger

Yahoo Messenger adalah program komputer atau aplikasi peranti mudah alih yang boleh dimuat turun yang membolehkan anda menghantar mesej segera kepada rakan anda, yang membolehkan perbualan berterusan dan nyata. Program mengarkibkan pertukaran untuk rujukan masa depan dan menampilkan emotikon, avatar yang disesuaikan dan mesej status yang diperibadikan untuk keperibadian yang lebih besar.Read More »

Cara Membuat Buku Alamat di Outlook

Outlook adalah aplikasi e-mel yang sering digunakan dalam lingkungan perniagaan atau rangkaian. Outlook mampu menyimpan dan mengatur maklumat peribadi, termasuk kalendar, tugas dan buku alamat. Buku alamat lalai di Outlook dibuat secara automatik dari senarai kenalan anda. Walau bagaimanapun, anda boleh menambahkan buku alamat baru menggunakan senarai kenalan yang disesuaikan untuk membantu memastikan hubungan anda lebih teratur.Read More »

Cara Membuka Fail QRP

Fail dengan sambungan fail QRP adalah fail data QuickReport. QuickReport membolehkan pengguna membuat laporan menggunakan HTML, grafik, jadual dan maklumat susun atur halaman. Aplikasi QuickReport membuat fail QRP. Walau bagaimanapun, aplikasi lain dapat membuka dan melihat laporan QRP, seperti SmartQRP, penampil fail QRP perisian percuma, atau aplikasi proprietari seperti Dr.Read More »

Cara Membersihkan Komputer dan Telefon

Bakteria dan kuman sering bersembunyi dalam pelbagai peralatan pejabat, termasuk papan kekunci, tikus, monitor dan telefon, dan mudah dipindahkan melalui sentuhan tangan. Pencemaran ini boleh mendatangkan risiko kesihatan bagi anda dan pekerja anda, serta mengorbankan masa dan wang syarikat anda kerana kehilangan produktiviti.Read More »

Cara Memulakan Perniagaan Gim Kecil

Industri kecergasan berkembang pesat. Pada tahun 2017, pasaran ini bernilai lebih dari $ 87 bilion di AS sahaja. Pada tahun yang sama, hampir 61 juta orang mempunyai keahlian gim. Sekiranya anda meminati kesihatan dan berminat untuk berniaga, pertimbangkan untuk memulakan gim sendiri. Ini adalah peluang hebat untuk mengubah kehidupan orang menjadi lebih baik dan menjana wang darinya.Read More »

Cara Membuat Rancangan Syarikat untuk Perniagaan Permulaan

Bagi pengusaha baru, rancangan perniagaan adalah rangka tindakan bagaimana mengatur, membina dan menjalankan operasi. Usahawan juga menggunakan dokumen rencana untuk memperkenalkan usaha tersebut kepada calon pelabur. Rancangan ini menunjukkan dalam format langkah demi langkah apa yang perlu dicapai untuk mewujudkan syarikat itu.Read More »

Analisis Kitaran Hayat Produk & Strategi Harga

Sama seperti orang, kebanyakan produk melalui beberapa fasa yang berbeza sepanjang hayatnya. Setelah produk diperkenalkan, mereka akan melalui tempoh pertumbuhan, kematangan dan akhirnya penurunan. Itu disebut sebagai kitaran hidup produk, dan memahami cara kerjanya dapat membimbing anda dalam menentukan harga produk anda dan mengubah strategi perniagaan anda.Read More »

Apakah Perakaunan Backlog?

Pesanan yang masih belum dipenuhi atau tidak diproses dianggap sebagai pesanan tertunda. Pesanan yang tidak lengkap ini mewakili pendapatan penjualan yang belum diperoleh yang tetap tersedia untuk syarikat perolehi. Apabila diuruskan dengan berkesan, tunggakan syarikat dapat memastikan permintaan pelanggan dipenuhi.Read More »

Penghapusan S Corp Teratas

Sebagai pemilik syarikat S, anda mempunyai sejumlah penghapusan cukai, kredit dan potongan yang tersedia untuk anda, bergantung pada jenis perniagaan anda dan keadaan unik anda. Secara amnya, syarikat boleh menghapus sebarang perbelanjaan perniagaan yang sah, serta mengambil peruntukan untuk keausan umum dan keausan aset mereka secara beransur-ansur dalam banyak kes.Read More »

Bagaimana Menjadi Penyedia Medicaid di Georgia

Medicaid adalah program insurans perubatan untuk orang berpendapatan rendah yang dijalankan sebagai perkongsian antara kerajaan persekutuan dan setiap negeri. Banyak penyedia perubatan berpartisipasi dalam Medicaid kerana tidak ada kekurangan pesakit dan penyedia menerima pembayaran dari pemerintah, mewujudkan aliran pendapatan yang stabil.Read More »

Cara Live Stream iTunes ke Apple TV

Membeli kandungan dari iTunes bukan satu-satunya cara untuk mendapatkan media untuk Apple TV anda. Sekiranya anda sudah mempunyai kandungan di perpustakaan iTunes di komputer anda, anda boleh mengalirkan kandungan dari komputer ke Apple TV anda. Fungsi ini dapat menjimatkan wang anda kerana anda tidak perlu membeli semula kandungan dari iTunes untuk dimainkan di TV jika anda sudah memiliki konten di perpustakaan iTunes komputer anda.Read More »

Cara Memulakan Perniagaan Makanan Laut

Makanan laut adalah sumber protein utama di banyak pasar, dan item makanan yang popular di kalangan semua pengguna di semua titik harga. Oleh kerana sifat makanan laut yang unik dan tingginya risiko penyakit bawaan makanan, perniagaan ini memerlukan penjagaan tambahan dari pihak penjual dan menarik perhatian tambahan dari pengawal selia negeri dan tempatan.Read More »