ARKIB KATEGORI: Panduan

Cara Dapatkan Pakaian untuk Memulakan Kedai Pakaian Terpakai

Sekiranya anda bermain-main dengan idea untuk memulakan kedai pakaian terpakai tetapi anda ingin tahu di mana untuk mencari pakaian dengan harga murah, terdapat banyak pilihan. Penjualan halaman, pasar lambak dan pemborong adalah tempat di mana anda boleh mendapatkan tawaran hebat untuk pakaian untuk memulakan perniagaan anda.Read More »

Cara Hubungan Dengan Agensi Boleh Ditamatkan

Semasa anda menyewa agensi, anda membuat perjanjian bahawa agensi tersebut akan menyediakan beberapa jenis perkhidmatan untuk anda. Beberapa agensi menyediakan pekerja sementara, sementara yang lain membuat bahan pemasaran dengan harapan dapat meningkatkan pendapatan yang dibawa oleh perniagaan anda.Read More »

Ketidakhadiran dan Undang-Undang Buruh yang Tidak Diizinkan

Ketidakhadiran pekerja boleh menjadi mahal, terutamanya jika anda perlu menggaji pekerja sementara atau membayar lebih masa kepada anggota kakitangan lain untuk memastikan kakitangan yang mencukupi untuk perniagaan anda. Ketidakhadiran termasuk dalam tiga kategori: tidak dibenarkan (diluluskan terlebih dahulu oleh penyelia); tidak dimaafkan (tidak diluluskan terlebih dahulu) dan tidak ada kesalahan (yang tidak dikelaskan).Read More »

Apakah Kontrak Perniagaan Tidak Formal?

Kontrak perniagaan tidak rasmi adalah perjanjian antara dua pihak yang mempunyai maksud kontrak formal tanpa meterai agensi kerajaan atau saksi. Dengan kata lain, ini adalah keputusan yang dipersetujui bersama antara dua pihak yang tidak didokumentasikan secara formal oleh agensi atau saksi. Bahagian Penting untuk Kontrak Untuk mengikat secara sah, kontrak mesti terdiri daripada persetujuan bersama, tawaran dan penerimaan serta pertimbangan.Read More »

Cara Menukar Kad SIM di HTC Touch

Kad Modul Identiti Pelanggan dalam telefon pintar seperti HTC Touch mengaitkannya dengan penyedia data selular tertentu dan juga dapat menyimpan maklumat yang berkaitan dengan kenalan anda. Anda perlu menukar kad SIM di telefon pintar anda jika anda menukar penyedia data selular. Sekiranya anda memberikan HTC Touch kepada pekerja anda untuk tujuan perniagaan, anda mungkin ingin menukar kad SIM yang digunakan oleh bekas pekerja dengan SIM baru dengan pekerja baru atau berbeza.Read More »

Idea Perniagaan Reka Bentuk Dalaman

Reka bentuk dalaman adalah bidang yang berkembang dan sangat sesuai untuk orang yang ingin menjalankan perniagaan mereka sendiri atau bekerja dari rumah. Menurut Buku Panduan Outlook Pekerjaan 2010-2011, jumlah pereka dalaman dijangka meningkat 19 peratus antara tahun 2008 hingga 2018 - dari 71,700 pereka menjadi 85,600.Read More »

Apakah Penggunaan Tenaga Kerja Langsung?

Sebilangan besar perniagaan terus berusaha meningkatkan kecekapan mereka. Salah satu cara perniagaan menganalisis kecekapannya adalah dengan memeriksa perbelanjaan, seperti gaji, untuk menentukan apakah akan membuat perubahan. Sekiranya pengiraan analisis gaji tertentu tidak memuaskan, perniagaan boleh mengubah dasarnya.Read More »

Cara Menjadikan Chrome Sentiasa Peribadi

Google Chrome menyediakan pilihan privasi untuk membantu anda menghapus data penyemak imbas dan sejarah penyemakan imbas anda sebelum anda menutup penyemak imbas. Chrome juga membolehkan anda membuka halaman Web dalam mod penyamaran penyamaran ketika anda memilih tetingkap penyamaran baru ketika anda memulakan carian Internet.Read More »

Cara Menyembunyikan Dinding Facebook Anda Dari Orang Lain

Facebook boleh menjadi alat perniagaan yang berharga bagi usahawan yang bersedia melabur usaha dan sumber daya untuk mengekalkan kehadiran di media sosial. Akan tetapi, semasa halaman anda berkembang, mungkin ada kalanya anda ingin menyekat akses ke dinding anda. Anda boleh memilih siapa yang dapat melihat dinding anda di Tetapan Privasi anda, memilih kenalan individu atau senarai kenalan dan memberi mereka akses.Read More »

Rancangan Komunikasi Berkesan

Rancangan komunikasi menerangkan apa yang ingin dicapai oleh organisasi dengan maklumat yang dihantarnya. Ini menyenaraikan objektif, alat yang digunakan untuk menghasilkan komunikasi dan penerima yang dimaksudkan. Rancangan ini menerangkan maklumat apa yang akan dikongsi dan bagaimana ia akan diedarkan.Read More »

Cara Memperbaiki Fail PDF Lambat

Anda boleh mengoptimumkan PDF untuk memudahkan rakan perniagaan dan pelawat laman web anda mengakses kandungannya. PDF boleh menjadi lambat kerana menyimpan terlalu banyak data atau mengandungi objek yang tidak diperlukan yang dimasukkan oleh program yang membuat PDF. Pendekatan untuk mempercepat fail jenis ini termasuk mengkonfigurasi program pembuatan PDF anda untuk membuat PDF yang dioptimumkan, mencetak dengan pencetak PDF percuma dan menggunakan sumber dengan fungsi khusus untuk pengoptimuman PDF.Read More »

Kelebihan Pembiayaan Hutang & Potongan Cukai

Sekiranya anda memerlukan wang untuk memulakan atau mengembangkan perniagaan dan mempertimbangkan sama ada pembiayaan ekuiti atau hutang adalah pilihan yang lebih baik, anda harus mempertimbangkan implikasi cukai dari pembiayaan hutang. Potensi pengurangan cukai yang boleh anda ambil untuk faedah yang timbul dari hutang tentunya menarik.Read More »

Strategi Membuat Keputusan dalam Perniagaan

Sebagai pemimpin perniagaan, anda harus ingat bahawa anda, pertama dan paling utama, adalah pemimpin. Sekiranya anda harus membuat keputusan sendiri, maka perkara-perkara pada amnya sangat mudah. Anda cukup mengenali diri sendiri untuk mengetahui apa yang sesuai untuk anda dan apa yang tidak dan menjalankan perbahasan dalaman dengan diri sendiri tidaklah sesukar melakukan perkara yang sama dengan manusia lain ketika memikirkan kemungkinan penyelesaian masalah.Read More »

Cara Menyiapkan iChat pada MacBooks

Sekiranya anda menggunakan MacBook untuk perniagaan anda, anda boleh menggunakan iChat untuk berhubung dengan klien dan rakan kongsi di seluruh dunia menggunakan mesej teks, audio dan video iChat. Kedua-dua MacBook Pro dan MacBook Air dilengkapi dengan mikrofon, pembesar suara dan kamera FaceTime. Yang anda perlukan hanyalah sambungan Internet dan akaun untuk mula menggunakan iChat.Read More »

Bagaimana Menjadi Penjual Traxxas

Traxxas membina dan menjual kereta dan bot kawalan jauh kelas hobi. Kenderaan ini sering digunakan untuk perlumbaan dan kegunaan rumah. Traxxas mempunyai reputasi untuk model nitro dan elektrik berkualiti tinggi. Penjual model Traxxas mesti mewakili perkhidmatan dan layanan berkualiti tinggi yang sama seperti yang diharapkan pelanggan terhadap syarikat ini.Read More »

Cara Mengemukakan Tuntutan Dengan FedEx

Dengan penghantaran harian melebihi 8.5 juta pakej, FedEx mewakili salah satu pilihan perniagaan kecil untuk menghantar pakej kepada pelanggan, pelanggan dan pembekal. Pakej boleh menjalankan gamut dari sampul dokumen kecil hingga pakej besar yang mengandungi barang berharga dan pembelian lain-lain. Walaupun kebanyakan penghantaran akan hilang tanpa halangan, FedEx memang mempunyai proses tuntutan untuk membantu pelanggan mencari pakej yang hilang dan melaporkan kerosakan.Read More »

Cara Menjalankan AutoCAD pada MacBook Pro

Sebelum versi terbaru Autodesk AutoCAD, AutoCAD 2013, anda hanya dapat menjalankan perisian pada MacBook Pro menggunakan alat virtualisasi. Menjalankan AutoCAD dengan alat virtualisasi menurunkan prestasi keseluruhan sistem operasi Mac OS X. Autodesk memutuskan untuk mengedarkan kepada umum versi Mac OS X dari AutoCAD 2013.Read More »

Bagaimana Mengetahui Jika Kamera Web Anda Berfungsi di Ubuntu?

Anda mungkin tidak mengetahuinya, tetapi Ubuntu menyediakan sebahagian besar pemacu perkakasan dan codec media yang anda perlukan untuk menggunakan kamera web sistem anda. Sayangnya, anda tidak dapat menggunakan kamera web anda atau bahkan menghidupkannya, kerana Ubuntu tidak menyertakan aplikasi kamera web untuk mengambil foto, membuat video atau terlibat dalam sembang video.Read More »

Apakah Suruhanjaya Pembuatan Purata untuk Jualan?

Wakil penjualan, atau ejen pengeluar, mempamerkan makanan barangan pengguna, bekalan pejabat, pakaian, dan produk teknikal dan saintifik, antara lain. Ejen menjual kepada perniagaan, agensi kerajaan dan organisasi lain daripada menjual secara langsung kepada pengguna, yang dianggap penjualan runcit. Pendapatan wakil jualan diperoleh daripada gaji dan komisen.Read More »

Cara Menulis Surat Pengambilan

Perekrut dan pakar pekerjaan sering memperkenalkan syarikat tempat mereka bekerja untuk merekrut surat ke sekolah dan agensi pekerjaan, serta calon pemohon. Merekrut surat adalah kaedah yang berkesan untuk mendapatkan calon, yang bermaksud mencari calon pemohon dengan kelayakan yang diperlukan oleh organisasi anda untuk mengisi pekerjaan tertentu.Read More »

Cara Menulis Peraturan untuk Organisasi Bukan Untung

Undang-undang undang-undang adalah peraturan operasi untuk lembaga pengarah organisasi bukan untung. Peraturan operasi ini memainkan peranan penting dalam bagaimana anggota dewan membuat keputusan perniagaan dan menetapkan arah untuk pembahagian dalaman dan entiti secara keseluruhan. Biasanya, peraturan perundangan dijelaskan secara ringkas, dengan maksud untuk menggariskan parameter di mana keputusan organisasi akan dibuat.Read More »

Cara Memfailkan 1099 untuk Kerugian & Untung Pendapatan Sewa

Sekiranya sebahagian daripada menjalankan perniagaan anda melibatkan penerimaan atau pembayaran lebih dari $ 600 untuk penggunaan atau pekerjaan harta benda yang anda miliki, maka anda perlu melaporkan bahawa 1099 pendapatan sewa (atau kerugian) kepada Paman Sam sehingga dia tahu berapa banyak cukai yang perlu anda bayar.Read More »

Kesan Jenama Terhadap Tingkah Laku Pengguna

Sekiranya anda cukup tua untuk mengingati ketika pengeluar mula membuat jalan masuk ke pasar bijirin sarapan generik, maka anda mungkin menjadi penerima salah satu produknya. Sekembalinya dari kedai, ibu ekonomi anda mungkin telah menjinjing kotak di hadapan anda semasa anda menatapnya dengan bingung.Read More »

Apa yang diperlukan untuk membuka Bar Sukan?

Bagi pengusaha yang ingin memasuki perniagaan bar / restoran, bar bertema sukan adalah pilihan yang popular kerana bar sukan mempunyai pangkalan pelanggan siap pakai; peminat sukan gemar berkumpul di tempat minum bersama rakan dan menonton pasukan kegemaran mereka di TV. Musim liga sukan utama bertindih dan bersama sepanjang tahun, memungkinkan bar menjadi popular sepanjang tahun.Read More »

Bagaimana saya boleh menyambung semula Facebook yang saya putuskan?

Kadang kala laman rangkaian sosial seperti Facebook boleh menghabiskan banyak masa anda. Nasib baik, laman web ini memungkinkan untuk memutuskan sambungan - secara rasmi dikenali sebagai nyahaktifkan - akaun anda buat sementara waktu. Apabila akaun anda dinyahaktifkan, akaun tersebut akan hilang dari Facebook dan tidak ada yang boleh memberikan komen atau catatan kepada anda.Read More »

Matlamat & Strategi Syarikat

Matlamat dan strategi mendorong kejayaan syarikat. Matlamat memberikan petunjuk ke mana syarikat menuju, sementara strategi menunjukkan bagaimana syarikat akan sampai ke sana. Matlamat yang diselaraskan dengan misi, visi dan nilai syarikat serta strategi yang diselaraskan dengan matlamat adalah elemen penting dalam kejayaan kedua-duanya.Read More »

Apakah Peluang & Ancaman yang Ditemui di Segmen Kasual Cepat Industri Restoran?

Segmen industri restoran yang cepat dan pantas mendapat momentum yang kuat pada awal tahun 2000an di Amerika Syarikat. Ia menaikkan gelombang perubahan budaya untuk mengubah cara orang Amerika makan makanan segera. Restoran cepat saji bangga menyediakan makanan secepat makanan segera seperti rantai makanan segera sambil menggunakan ramuan sihat, segar dan kadang-kadang tempatan untuk membuat makanan yang sihat.Read More »

Cara Mengira Premium Risiko Syarikat

Premium risiko adalah pulangan di atas dan di atas kadar bebas risiko (biasanya dianggap sebagai pengembalian Perbendaharaan AS) yang diminta oleh para pelabur untuk mengimbangi risiko memiliki aset. Oleh kerana saham syarikat boleh naik dan turun harganya, atau syarikat itu boleh muflis atau kehilangan pembayaran dividennya, pelabur menjangkakan akan memperoleh pulangan rata-rata yang lebih tinggi untuk memiliki saham daripada yang mereka harapkan untuk aset yang kurang berisiko.Read More »

Cara Defragment iMac

Ketika cakera keras diisi, beberapa komputer membelah fail besar sehingga mereka boleh memuatkan beberapa ruang kecil. Fragmentasi ini melambatkan membaca dari dan menulis ke cakera keras sehingga anda masuk dan menyusun semula pemacu. Menurut Apple, sistem fail yang terdapat di dalam sistem operasi Macintosh OS X tidak menghadapi masalah ini.Read More »

Contoh Pekerja Vs. Kontraktor Bebas

Syarikat menggaji pekerja untuk melakukan pekerjaan tertentu dengan jumlah gaji atau upah yang ditentukan ditambah faedah, biasanya disebut secara kolektif sebagai jumlah pampasan. Syarikat melibatkan kontraktor bebas berdasarkan kadar setiap jam atau bayaran tetap untuk projek, mengikut terma dan syarat kontrak yang dipersetujui bersama untuk perkhidmatan.Read More »

Cara Membuat Senarai Panjang Dengan GIF di Tumblr

Perisian blog Tumblr membolehkan anda menyiarkan senarai titik peluru dengan gambar berkaitan di sebelah senarai. Cara anda menyusun catatan blog anda menentukan beberapa pengalaman pengguna dan gambar serta senarai titik peluru dapat menarik perhatian pembaca. Daftar titik peluru dengan gambar membantu pembaca mencari maklumat penting dengan cepat dan membuat blog yang menarik.Read More »

Bagaimana Hukum Penawaran & Permintaan Mempengaruhi Pasar Tenaga Kerja?

Hukum penawaran dan permintaan berlaku di pasar mana pun, di mana pun orang membeli dan menjual barang dan perkhidmatan. Pasaran buruh tidak berbeza. Sementara kita berbicara tentang pasar tenaga kerja seolah-olah satu pasar monolitik, dalam jumlah tenaga kerja keseluruhan 155 juta, ada banyak subseksyen, masing-masing tunduk pada undang-undang penawaran dan permintaan.Read More »

Cara Memindahkan RealPlayer ke Pemain VLC

Media digital biasanya digunakan untuk mengirim presentasi perniagaan, gulungan mendesis dan laporan industri. Sekiranya anda telah memperoleh fail dari rakan niaga atau kedai berita dan dalam format RealAudio, RealMedia atau RealMedia Variable Bitrate, klip dioptimumkan untuk dibuka dan dimainkan dalam RealPlayer RealNetworks.Read More »

Apa itu Legenda di Powerpoint?

Tetapan lalai untuk tayangan slaid elektronik Microsoft PowerPoint mengambil penonton dari slaid pertama, selalunya tajuk, hingga slaid akhir atau terakhir. Walaupun kemajuan linier ini adalah salah satu cara untuk menjalani persembahan, mungkin bermanfaat untuk menambahkan legenda yang memberi penonton wawasan mengenai apa yang akan datang.Read More »

Cara Memulakan 501C3: Organisasi Bukan Untung

Organisasi bukan untung mengekalkan status bebas cukai mengikut Seksyen 501 (c) Seksyen 501 (Hasil) Perkhidmatan Hasil Dalam Negeri (IRS). Memulakan organisasi bukan untung bermula dengan langkah yang sama dengan mewujudkan organisasi untuk keuntungan. Perbezaannya adalah bahawa bukan untung berusaha menghabiskan semua wang yang dikumpulkan untuk memenuhi penyataan misinya.Read More »

Cara Mengeksport Semua Item Kalendar iPhone & Import ke Gmail

Sekiranya anda menggunakan aplikasi kalendar Gmail dan memiliki iPhone, anda boleh mengeksport item kalendar iPhone anda dan mengimportnya ke dalam kalendar Gmail anda. Ini memungkinkan untuk melihat acara yang disimpan di aplikasi Kalendar telefon anda dan dalam talian di akaun Gmail anda. Sebelum anda dapat mengeksport item Kalendar dari iPhone, anda mesti menambahkan akaun Gmail ke iPhone anda.Read More »

Latihan Latihan Kepemimpinan Transformasional

Seorang pemimpin transformasional, menggunakan pendekatan yang menumpukan pada membantu pengikut berkembang menjadi pemimpin mereka sendiri, bertindak sebagai teladan untuk memberi inspirasi, mencabar dan memotivasi anggota pasukan. Pemimpin transformasional mendorong pengikut untuk berfikir secara kreatif dan mencari cara baru untuk menyelesaikan masalah.Read More »

Cara Beritahu Apa Versi iPod Yang Anda Miliki

Semasa Apple mengembangkan sistem operasi yang lebih kuat dan pembangun aplikasi membuat aplikasi yang lebih maju, penting untuk mengetahui versi iPod yang anda miliki. IPod anda mungkin gagal memuat turun atau mengoperasikan aplikasi dan fungsi lain yang lebih baru, atau ia mungkin terus rosak. Sekiranya anda berhasrat untuk menjual iPod anda, anda boleh mendapatkan harga yang lebih tinggi dengan menerangkan versi dengan tepat.Read More »

Cara Menghilangkan Tarikh di URL Blogspot

Blog blogspot, dikuasakan oleh bahagian Blogger Google, secara automatik menyertakan cap tarikh dan waktu untuk setiap catatan blog. Cap ini tidak hanya dipaparkan di halaman catatan blog anda, tetapi juga tertera di cuplikan pratonton apabila catatan blog anda ditunjukkan di hasil carian Google. Sekiranya anda lebih suka blog anda "abadi", anda boleh mengedit tetapan di papan pemuka anda.Read More »

Ciri-ciri Pakej Perakaunan QuickBooks

QuickBooks, dari Intuit, adalah rangkaian pengurusan perakaunan dan perniagaan yang komprehensif yang direka untuk perniagaan kecil dan sederhana. Intuit juga menawarkan pakej perakaunan khusus, QuickBooks Accountant, yang merangkumi ciri khas untuk akauntan. Pakej QuickBooks Accountant 2013 dirancang untuk mempermudah aliran kerja dan komunikasi antara akauntan dan beberapa pelanggan, selain menawarkan fungsi QuickBooks teras untuk mendaftarkan transaksi kewangan dan menghasilkan beberapa jenis laporan.Read More »

Tujuan Analisis Kewangan

Pelabur atau syarikat individu yang berminat untuk melabur dalam perniagaan kecil menggunakan teknik analisis kewangan dalam menilai maklumat kewangan syarikat sasaran. Dengan memeriksa penyata kewangan masa lalu dan semasa - kunci kira-kira, penyata pendapatan dan penyata aliran tunai - bakal pelabur dapat membentuk pendapat mengenai nilai pelaburan dan jangkaan prestasi masa depan.Read More »

Kebaikan & Kekurangan Struktur Organisasi Hierarki

Banyak perniagaan disusun dalam struktur hierarki yang menyerupai struktur komando ketenteraan. Terdapat atasan besar di bahagian atas yang memberi pesanan, tahap pengurus seterusnya yang melaksanakannya, dan mungkin tahap pengurusan lain jika perniagaannya cukup besar. Strukturnya mempunyai kelebihan.Read More »

Cara Ukur, Menilai & Menjual Tanah

Tanah berfungsi sebagai aset jangka panjang untuk perniagaan apa pun, selalu mengekalkan nilai, dan secara tradisional mudah dicairkan. Namun, sebelum anda dapat menjual tanah, anda mesti memeriksa harta tanah untuk mengetahui ukuran dan hadnya, kemudian menilai nilai pasarannya sekarang. Kedua-duanya menghendaki anda mengumpulkan sebanyak mungkin maklumat di tanah dan memetakan sempadannya.Read More »

Sebab Mengapa Syarikat Melabur dalam Sekuriti

Syarikat-syarikat utama sering melabur dalam pasaran saham, tetapi saham, bon dan sekuriti lain juga merupakan pilihan pelaburan yang menarik untuk pemilik perniagaan kecil. Anda boleh menjana pendapatan dan berpotensi meningkatkan nilai bersih syarikat anda dengan melaburkan sebahagian wang syarikat anda dalam sekuriti hasil tinggi, termasuk saham spekulatif.Read More »

Kadar Bank Vs. Kadar Repo Balik

Kadar bank adalah kadar faedah yang harus dibayar oleh bank perdagangan besar atas pinjaman dan pendahuluan kepada bank pusat, seperti Bank Rizab Persekutuan AS. Kadar repo terbalik adalah kadar di mana bank pusat meminjam wang dari bank perdagangan. Setiap kadar ini boleh berubah-ubah ketika keadaan ekonomi berubah, dan masing-masing kadar mempengaruhi kadar faedah yang dibayar oleh perniagaan kecil terhadap pinjaman, bon dan instrumen kredit mereka.Read More »

Struktur Organisasi Klinik Berbilang Kepakaran

Klinik pelbagai khusus adalah klinik di mana doktor berkongsi kemudahan, pentadbiran, pendapatan dan perbelanjaan, kakitangan dan peralatan sokongan. Doktor boleh mengkhususkan diri dalam amalan perubatan yang berkaitan atau memberikan pelbagai kepakaran. Salah satu klinik pelbagai kepakaran pertama di Amerika Syarikat adalah Mayo Clinic, yang bermula pada akhir 1800-an; menjelang tahun 1926, ia mengembangkan struktur organisasi yang merangkumi 386 doktor gigi dan doktor.Read More »

Kekurangan Perniagaan Standardisasi

Standardisasi adalah proses di mana syarikat menjadikannya kaedah, terutama proses pengeluarannya, seragam di seluruh organisasinya. Standardisasi membantu mengurangkan kos dengan menghilangkan usaha pendua dan membolehkan syarikat memanfaatkan skala ekonomi ketika membeli bekalan. Walau bagaimanapun, beberapa kelebihan mungkin hilang apabila syarikat memutuskan untuk menyeragamkan operasinya.Read More »

Perbezaan Antara Nama Dagangan dan Tanda Dagangan

Istilah nama dagang dan tanda dagang kadangkala membingungkan pemilik dan pengguna perniagaan kerana kedengarannya serupa, dan syarikat mungkin menggunakan nama dagangnya di tanda dagang. Coca-Cola, misalnya, terkenal kerana menggunakan nama dagangnya di cap dagang. Pemilik perniagaan atau seseorang yang ingin memulakan perniagaan harus mengetahui perbezaan antara nama dagang dan tanda dagang kerana undang-undang membezakan antara mereka, dan anda mungkin menghadapi tuntutan mahkamah jika nama dagang anda cukup dekat dengan tanda dagang yang sudah didaftarkan.Read More »

Bagaimana Mengubah Avatar di Tumblr

Platform blog Tumblr menyediakan platform untuk perniagaan anda, yang membolehkan blog percuma, profesional dan berasaskan kandungan. Anda menggunakan avatar yang dikonfigurasikan dalam akaun Tumblr untuk mengenal pasti seseorang atau blog di papan pemuka. Avatar juga boleh dipaparkan di blog itu sendiri, bergantung pada tema yang sedang dipasang.Read More »

Cara Muat turun ke Desktop di Vista

Sekiranya anda ingin mengakses fail yang dimuat turun dengan mudah, anda harus memuat turunnya di desktop anda. Fail di desktop anda selalu kelihatan, anda tidak perlu mencarinya atau lupa di mana anda meletakkannya. Folder Desktop adalah sebahagian dari pemacu tempat sistem operasi Windows Vista anda dipasang, jadi memuat turun fail besar di desktop mungkin memakan sedikit ruang kosong yang diperlukan oleh sistem operasi untuk berfungsi dengan normal.Read More »

Cara Memperbanyak Kotak di Excel

Microsoft Office Excel menyertakan banyak pilihan fungsi ketika memasukkan data ke dalam spreadsheet anda. Sebagai contoh, jika anda ingin memperbanyak sepasang sel atau bahkan satu baris sel, anda boleh menggunakan fungsi produk untuk membolehkan program menghitungnya secara automatik. Anda juga mempunyai pilihan untuk menulis fungsi produk secara manual ke dalam sel yang anda inginkan.Read More »

Strategi Pemasaran Paling Berkesan

Setiap perniagaan kecil berminat untuk meningkatkan keberkesanan pemasaran. Strategi pemasaran yang paling berkesan adalah strategi yang ditujukan kepada khalayak tertentu, yang memfokuskan pada faedah utama berdasarkan sudut pandang dan minat penonton, dan disampaikan pada waktu yang tepat - ketika penonton kemungkinan besar akan memperhatikan dan berminat mesej yang disampaikan.Read More »

Cara Membuat Folder Lebih Besar pada MacBook

Laptop MacBook mempunyai aplikasi Apple Finder untuk menyemak imbas fail dan folder, seperti semua komputer yang menjalankan sistem operasi Mac OS X. Finder juga membolehkan pengguna MacBook menyesuaikan ukuran ikon. Ikon boleh dibuat seluas 128 x 128 piksel, yang sangat sesuai untuk pengguna MacBook dengan layar yang lebih kecil atau mereka yang kurang penglihatan.Read More »

Cara Mengendalikan Komputer Saya Menggunakan Perintah Suara

Semasa anda mula menggunakan komputer anda lebih banyak untuk perniagaan dan keseronokan, badan anda mungkin mula memberitahu anda bahawa tidak boleh memakan masa berjam-jam. Punggung anda mungkin mula sakit, bahu anda mungkin mulai mengetat dan pergelangan tangan anda boleh sakit. Untuk mengatasi masalah ini, anda boleh menggunakan arahan suara untuk mengendalikan komputer anda.Read More »

Kelayakan Pengurus Sumber Manusia

Pengurus sumber manusia mengawasi pengambilan dan pengembangan pekerja sehingga mereka menjadi aset bagi syarikat mereka. Tugas berbeza mengikut syarikat; dalam persekitaran perniagaan kecil, pengurus SDM sering memimpin sekumpulan pekerja kecil dan menjalankan beberapa peranan. Sekiranya anda adalah pemilik perniagaan kecil yang ingin mengisi kedudukan penting ini, proses pengambilan pekerja akan berjalan lebih lancar apabila anda mengetahui kualiti pengurus SDM yang baik.Read More »

Bagaimana Saya Menubuhkan Perniagaan Mary Kay saya di Facebook?

Facebook mempunyai lebih daripada 750 juta pengguna aktif. Itu diterjemahkan kepada 750 juta bakal pelanggan untuk perniagaan dengan halaman Facebook untuk dilihat. Halaman Facebook tersedia untuk perniagaan, organisasi, badan amal. Apabila anda ingin membantu perniagaan Mary Kay anda berkembang, tingkatkan keterlihatan anda untuk meningkatkan asas pelanggan anda.Read More »

Kapan Menggunakan Laporan Perniagaan untuk Berkomunikasi Bukan Surat Perniagaan

Laporan perniagaan digunakan terutamanya untuk menyampaikan maklumat. Surat boleh menyampaikan maklumat juga, tetapi biasanya merangkum maklumat. Walaupun surat ditujukan kepada penerima tertentu, laporan mungkin dikirimkan kepada individu di luar syarikat atau diterbitkan. Laporan sering diformat dengan cara yang konsisten dari satu periode pelaporan ke yang lain sehingga maklumat dapat dibandingkan.Read More »

Konsep Tingkah Laku Organisasi Penting untuk Pengurus Baru

Tingkah laku organisasi adalah kajian tentang bagaimana orang bertindak di organisasi atau tempat kerja, dan apa yang mendorong mereka untuk bertindak seperti itu. Memandangkan pentingnya pengambilan pekerja, melatih dan mengembangkan pekerja, pengurus baru perlu memahami aspek utama tingkah laku organisasi.Read More »

Tuduhan Pelecehan dan Diskriminasi Palsu di Tempat Kerja

Tuduhan diskriminasi dan gangguan selalu menyusahkan. Walaupun kebanyakan orang yang mengemukakan tuntutan ini mengatakan yang sebenarnya, ada kemungkinan pekerja yang tidak puas hati, atau mantan pekerja, dapat mengajukan tuntutan palsu terhadap perniagaan anda. Kembangkan proses untuk menangani aduan ini sebelum seseorang melintasi meja anda.Read More »

Cara Membeli Komputer secara Pukal

Komputer yang membeli secara besar-besaran dapat membantu syarikat anda menjimatkan wang untuk keperluan perkakasannya. Dengan membeli beberapa mesin sekaligus, anda mungkin dapat merundingkan harga yang lebih rendah daripada jika anda membelinya satu demi satu. Oleh itu, anda mungkin mendapati bahawa anggaran komputer pejabat anda meningkat untuk membeli mesin dengan spesifikasi lebih tinggi dan tahan lama apabila anda membeli secara pukal.Read More »

Cara Membuat Teks 3D di Inkscape

Mengetahui bagaimana membuat teks 3D dapat membantu apabila anda perlu merancang poster, brosur dan kad nama yang menarik untuk perniagaan anda. Walaupun Inkscape tidak mempunyai ciri yang memungkinkan anda membuat teks 3D dalam satu langkah, ia mempunyai alat reka bentuk yang diperlukan untuk membuat kesan 3D.Read More »

Cara Memuat turun Windows pada Mac

Oleh kerana komputer Mac menggunakan sistem operasi yang berbeza, tidak ada cara langsung untuk memuat turun Windows ke Mac syarikat anda untuk pemasangan - anda mesti membeli media fizikal dari peruncit Microsoft dan memasangnya menggunakan kaedah itu. Ini tidak bermaksud anda tidak dapat menjalankan Windows, namun Boot Camp Apple membolehkan pemasangan Windows dalam partition pada cakera keras Mac anda.Read More »

Piawaian Pencahayaan OSHA

Pentadbiran Keselamatan dan Kesihatan Pekerjaan kerajaan persekutuan bertanggungjawab untuk memastikan keselamatan di tempat kerja. OSHA telah menetapkan garis panduan mengenai pencahayaan di tempat kerja yang perlu anda ikuti di tempat anda. Beberapa kawasan tertentu yang merangkumi garis panduan tersebut merangkumi jumlah minimum pencahayaan yang diperlukan untuk kawasan kerja, standard pendawaian, keselamatan outlet dan kawalan lampu, pelepasan minimum dari lampu, keselamatan cahaya buatan dan pencahayaan kecemasan.Read More »

Cara Tutup Kedai

Sama ada anda akan bersara, berpindah ke lokasi lain atau menutup perniagaan anda secara kekal, menutup kedai boleh menjadi proses yang sama seperti melancarkannya. Anda mungkin ingin membuang sebanyak mungkin inventori - pada masa yang sama, mengumpulkan sebanyak mungkin wang yang dibelanjakan untuk barang dagangan yang anda dapat.Read More »

Cara Memulihkan Lesen AVG

Walaupun anda dapat memasang versi percubaan AVG AntiVirus dan menggunakannya untuk melindungi komputer perniagaan anda hingga 30 hari, anda perlu membeli lesen untuk terus menggunakan solusi keselamatan. Sekiranya anda membeli lesen AVG dan secara tidak sengaja memadam e-mel yang dimasukkan oleh kunci pengaktifan, anda perlu memulihkan kunci secepat mungkin untuk dapat mengaktifkan produk anda.Read More »

Cara Mengira Tenaga Kerja Langsung yang Digunakan

Dalam pengeluaran, tenaga kerja dikelaskan sebagai langsung atau tidak langsung. Tenaga kerja langsung yang digunakan adalah jumlah jam kerja yang dikerjakan oleh orang yang bekerja secara langsung dalam pengeluaran produk. Mengetahui berapa banyak tenaga kerja langsung yang telah anda gunakan akan membolehkan anda menganggarkan berapa orang yang anda perlukan untuk melaksanakan kerja tersebut.Read More »

Aktiviti Membina Pasukan mengenai Memahami Perubahan

Perubahan mempengaruhi individu dengan pelbagai cara. Ada yang menerimanya dengan gembira; yang lain melawan gigi dan kuku untuk kembali ke cara lama. Cabar pasukan anda untuk menerima perubahan baru dengan lancar dengan merancang beberapa aktiviti membina pasukan. Bantu pasukan anda mengikat dan merangkul peralihan sebagai satu unit, sama ada anda menghadapi perubahan jadual atau rombakan atau baik pulih sepenuhnya.Read More »

Cara Memindahkan Aset Ke LLC

Menubuhkan syarikat dengan tanggungan terhad menurunkan risiko aset peribadi pemilik perniagaan. Pemilik LLC, yang secara rasmi disebut sebagai ahli, boleh memindahkan aset dari pemilikan peribadi ke LLC jika aset tersebut digunakan untuk tujuan perniagaan. Aset biasa ialah harta tanah sewa, kenderaan atau mesin.Read More »

Bagaimana Internet Membentuk Tempat Kerja?

Lebih daripada tiga perempat penduduk AS menggunakan Internet, menurut statistik dari Internet World Stats. Pengguna terlibat dalam pelbagai aktiviti dalam talian - menghantar dan menerima e-mel, membaca berita, menjalankan perbankan, meneliti maklumat umum dan banyak lagi. Perniagaan menggunakan Internet untuk menguruskan komunikasi di tempat kerja dan mengekalkan persekitaran kerja yang cekap.Read More »

Cara Menerbitkan Blog untuk Digg dan StumbleUpon

Apabila anda menjumpai catatan blog yang bermaklumat atau bermanfaat, terdapat beberapa keadaan di mana anda mungkin ingin berkongsi catatan tersebut dengan seberapa banyak orang yang mungkin. Anda mungkin juga telah menulis catatan blog anda sendiri yang anda ingin pastikan orang lain melihatnya. Laman web penanda buku sosial seperti Digg dan StumbleUpon adalah dua laman web yang digunakan dalam situasi seperti ini.Read More »

Bagaimana GDSS Dapat Meningkatkan Pengambilan Keputusan Kumpulan

GDSS, atau sistem sokongan keputusan kumpulan, adalah jenis sistem maklumat yang tujuannya adalah untuk membantu sekumpulan pengurus menyelesaikan masalah tidak berstruktur atau separa berstruktur. Sistem sokongan keputusan kumpulan meningkatkan proses pembuatan keputusan pengurusan dengan menyediakan teknologi dengan kumpulan untuk menjana idea secara kolaboratif, menyusun idea, menetapkan keutamaan, menyelesaikan konflik, dan mencapai penyelesaian.Read More »

Skype Vs. Yahoo Suara

Skype dan Yahoo Voice adalah perkhidmatan pelbagai platform yang membolehkan pengguna berkomunikasi dalam pelbagai cara melalui Internet. Perniagaan kecil menggunakan kedua-dua perkhidmatan untuk berinteraksi dengan pekerja melintasi sempadan geografi. Program ini mempunyai banyak ciri percuma dan pilihan lanjutan berbayar.Read More »

Mengakaunkan Hak Penghargaan Saham

Syarikat sering menawarkan hak kenaikan harga saham sebagai alternatif kepada rancangan opsyen saham tradisional. Dengan rancangan opsyen saham, pekerja berhak membeli saham syarikat dengan harga pelaksanaan tertentu. Walau bagaimanapun, sukar bagi pekerja untuk mendapatkan wang tunai untuk menggunakan semua pilihan mereka dan mereka biasanya harus membayar cukai pendapatan ketika mereka membeli saham tersebut.Read More »

Jalur Perhimpunan vs Proses Kumpulan

Pemprosesan kumpulan, atau pengeluaran batch, adalah versi pengeluaran baris pemasangan yang diperkecil. Produk dihasilkan secara berkumpulan dan bukannya dalam aliran berterusan kerana berada di barisan pemasangan. Walau bagaimanapun, pengeluaran kumpulan juga menyebabkan kelewatan, kerana syarikat harus menghentikan barisan pengeluaran antara kumpulan kumpulan.Read More »

Apa itu Wakil Penjual?

Sebuah syarikat menyewa penjualan, atau penjualan, wakil ketika siap untuk meningkatkan wilayah pasar. Ini mungkin perniagaan yang berkembang maju dengan rancangan pengembangan atau perusahaan bermasalah yang telah kehilangan satu atau lebih pelanggan utama. Wakil jualan bekerja di peringkat pembuatan dan borong.Read More »

Keperluan Untuk VirtualBox

Oracle VM VirtualBox adalah alat sumber terbuka dan bebas yang boleh anda gunakan untuk menjalankan pelayan maya di mana-mana komputer menggunakan pemproses jenis x86, seperti cip Intel dan AMD yang biasa. Ini membolehkan anda menjalankan sistem operasi lain atau contoh lain dari sistem operasi yang sama di komputer anda.Read More »

Faktor yang Mempengaruhi Kuasa Pembelian dalam Ekonomi

Kuasa beli mengukur nilai barang yang dapat dibeli dengan jumlah mata wang tertentu. Kuasa beli adalah ukuran relatif yang paling relevan apabila dianalisis untuk perubahan dari masa ke masa. Sebagai contoh, jika satu dolar cukup berharga untuk membeli lima biji epal untuk satu dolar pada satu masa, dan satu dolar hanya dapat membeli empat buah epal setahun kemudian, maka daya beli dolar akan menurun sepanjang tahun.Read More »

Kelebihan Perancangan Kapasiti

Perancangan kapasiti adalah bagaimana anda mengetahui jika syarikat anda mempunyai apa yang diperlukan untuk melakukan kerja yang diperlukan, atau untuk mengambil pekerjaan baru. Apabila anda mempunyai perancangan kapasiti yang baik, anda dapat mengambil projek baru dan menyelesaikan projek semasa dengan cekap.Read More »

Perbezaan Antara E&O & Liabiliti Profesional

Sesiapa yang menjalankan perniagaan memberi nasihat atau cadangan, atau menjana program atau produk kepada pelanggan, akan memerlukan perlindungan tanggungjawab. Ini melebihi perlindungan yang boleh dimiliki oleh entiti perniagaan seperti syarikat berhad. Insurans liabiliti profesional dan kesalahan dan insurans peninggalan kadang-kadang disebutkan dengan nafas yang sama dan bahkan dianggap sinonim oleh beberapa syarikat insurans.Read More »

Pendekatan Penguraian untuk Ramalan

Penguraian adalah teknik ramalan yang memisahkan atau menguraikan data sejarah menjadi komponen yang berbeza dan menggunakannya untuk membuat ramalan yang lebih tepat daripada garis arah aliran sederhana. Dengan meramalkan setiap komponen secara berasingan sebelum menggabungkannya, anda dapat menilai kepentingan masing-masing dan menekankan atau memberi potongan mengikut perubahan keadaan pasaran atau ekonomi.Read More »

Seberapa kerap Google Analytics dikemas kini?

Google menawarkan alat percuma yang membolehkan anda mengesan prestasi dan mengurus penampilan laman web anda dalam senarai carian. Google Analytics adalah utiliti lalu lintas yang tidak memerlukan pemasangan di laman web anda. Walaupun perkhidmatan belum menawarkan penjejakan masa nyata, anda boleh log masuk sekali sehari untuk melihat statistik yang dikemas kini.Read More »

Apakah Pakaian Perniagaan yang Sesuai untuk Lelaki dalam Cuaca Sejuk?

Pakaian perniagaan yang disesuaikan telah menjadi pakaian utama perniagaan lelaki selama beberapa generasi. Pada abad ke-21, pakaian seragamnya tetap sama. Walaupun kain mungkin telah berubah, seorang peniaga tidak akan pernah salah dalam pakaian gelap, kemeja putih dan tali leher. Menghadapi cuaca yang sangat sejuk memerlukan beberapa pengubahsuaian, beberapa yang boleh anda tunjukkan dan yang lain yang harus disembunyikan.Read More »

Bilakah Cukai Gaji Tidak Perlu Ditahan?

Walaupun sebahagian besar pendapatan yang anda bayar pekerja dikenakan cukai, jenis pekerja tertentu dikecualikan daripada pemotongan cukai gaji. Perkhidmatan Hasil Dalam Negeri mengenakan dua cukai yang berbeza ke atas pendapatan pekerja, satu, yang juga harus dibayar oleh majikan, dan satu lagi kepada majikan.Read More »

Apakah Berbagai Jenis Metodologi Pengurusan Projek?

Pengurusan projek bukan untuk orang yang suka berimprovisasi. Dari masa ke masa, pengurus projek profesional telah mengembangkan beberapa kaedah yang canggih untuk mengesan semua bahagian bergerak yang membentuk sebuah projek, dan anda boleh mendapat manfaat dari kebijaksanaan yang dikumpulkan ini. Kaji pelbagai kaedah untuk mencari gaya yang sesuai dengan perniagaan, projek dan kekuatan anda sendiri.Read More »

Prosedur dalam Melatih Pekerja

Syarikat berusaha untuk mencari calon terbaik untuk kedudukan tertentu. Untuk melakukan ini, syarikat akan melalui proses wawancara dan sering menyaring calon dengan melakukan pemeriksaan latar belakang. Oleh kerana perniagaan meluangkan banyak masa untuk mencari pekerja yang tepat, ia juga meluangkan masa untuk melatih pekerja itu setelah dia masuk ke dalam pesawat.Read More »

Cara Mengkonfigurasi Internet Explorer untuk Membuka Fail TIF di Windows Explorer

Format Fail Gambar Ditandai, disingkat TIF atau TIFF, adalah format yang popular untuk menyimpan gambar perniagaan dan gambar lain. Shell Windows Explorer biasanya membuka fail TIF di Windows Photo Viewer atau program penyuntingan Foto lain yang mungkin telah anda tentukan. Namun, jika anda bekerja keras di Web, anda mungkin ingin menetapkan Internet Explorer sebagai penampil lalai anda untuk fail TIF sehingga anda tidak perlu terus mengklik bolak-balik antara Internet Explorer dan program foto lalai anda.Read More »

Apakah Kerangka Rujukan dalam Pemasaran?

Proses memasarkan produk atau perkhidmatan baru bermula apabila anda membuat kerangka acuan. Pada asasnya, kerangka rujukan adalah cara produk anda dirasakan oleh pasaran dan pengguna; sebagai contoh, pengguna dapat dengan mudah mengenal pasti minuman cola baru termasuk dalam kategori minuman ringan.Read More »

Jenis Pekerjaan di Sektor Pembuatan

Sektor pembuatan menyediakan barang dan perkhidmatan yang hampir setiap orang gunakan setiap hari, serta bahagian dan produk yang digunakan oleh perniagaan untuk berfungsi dengan jayanya. Sektor ini tidak hanya menyediakan sejumlah karier, tetapi juga dapat ditemukan di berbagai industri, seperti makanan, farmaseutikal, automobil, aeroangkasa, kimia dan tekstil.Read More »

Perbezaan Automasi Pejabat Depan & Belakang

Di sebuah syarikat, front office merujuk kepada kegiatan operasi yang secara langsung mempengaruhi pelanggan, seperti penjualan, layanan pelanggan, pemasaran dan laman web. Back office merujuk kepada aktiviti perniagaan yang berlaku di belakang tabir dan lebih berfungsi sebagai fungsi sokongan, seperti teknologi maklumat, sumber manusia dan pengurusan inventori.Read More »

Cara Mendapatkan Pakaian yang Diagihkan ke Kedai-kedai Besar

Salah satu kaedah terbaik untuk mempromosikan pakaian anda adalah dengan memastikan pengedaran arus perdana melalui gedung membeli-belah utama. Kedai-kedai ini biasanya mempunyai rantai di seluruh negara; mereka menggunakan teknik pemasaran yang canggih untuk menjual produk mereka, dan reka bentuk pakaian yang mereka bawa.Read More »

Apa yang Perlu Dikatakan di Flyer Semasa Anda Mengiklankan Pusat Penitipan Anak

Sebelum orang memilih untuk meninggalkan anak-anak mereka dalam jagaan anda, mereka ingin mengetahui bahawa anda menjalankan pusat jagaan kanak-kanak yang selamat dan boleh dipercayai. Terdapat perkara-perkara tertentu yang mesti anda iklankan di muka untuk mempromosikan perniagaan anda sambil memberi calon pelanggan rasa perkhidmatan yang tepat dan jujur ​​yang ditawarkan. SelRead More »

Cara Memasang Pelayan Mac OS pada Mac Mini

Pelayan OS X Apple mempunyai kemampuan mengubah komputer Mac Mini anda menjadi pelayan yang cukup kuat untuk menjalankan rangkaian perniagaan anda. Ia tersedia dengan sebahagian kecil dari kos produk perisian pelayan yang setanding dan bahkan versi produk pelayan Xserve Apple sebelumnya. Walaupun OS X Server berharga lebih rendah daripada versi sebelumnya, ia masih mempunyai ciri-ciri hebat - seperti Wiki Server - yang akan membolehkan pekerja anda berkongsi sumber secara berkesan di rangkaian.Read More »

Cara Membatalkan Kumpulan Facebook Menunggu Keahlian

Beberapa kumpulan Facebook tertutup memerlukan pentadbir kumpulan untuk menyetujui permintaan baru untuk menjadi ahli. Sekiranya anda mempunyai pemikiran kedua tentang bergabung dengan kumpulan setelah anda menghantar permintaan, atau jika anda secara tidak sengaja meminta jemputan, membatalkan permintaan anda hanya memerlukan beberapa saat.Read More »

Adakah Pelabuhan WAN Penghala Harus Dihubungkan ke Komputer?

Port rangkaian kawasan luas (WAN) penghala bertindak sebagai pintu masuk ke rangkaian lain, menyediakan antarmuka untuk penghala untuk menghantar lalu lintas keluar. Komputer tidak boleh disambungkan ke port WAN router, kerana ini akan mencegah data masuk atau keluar dari rangkaian. Sebaliknya, komputer harus disambungkan ke port rangkaian kawasan setempat (LAN) penghala, kerana port ini bertujuan khusus untuk menangani lalu lintas rangkaian tempatan.Read More »