ARKIB KATEGORI: Panduan

Cara Membuang Kes Griffin iPad

Griffin mengeluarkan banyak casing iPad, yang kebanyakannya senang dikeluarkan. Sarung silikon dikeluarkan dengan menarik sarung dari iPad satu sudut pada satu masa, dan sarung kulit hanya meluncur dan mematikan iPad. Walau bagaimanapun, kes Survivor agak rumit. Sarung ini menggabungkan sarung silikon lembut dengan sarung dalaman yang keras, jadi mengeluarkannya dari iPad memerlukan melepas setiap lapisan casing secara berasingan.Read More »

Cara Memilih Gambar Di Sebalik Teks di Word 2007

Word 2007 merangkumi banyak alat yang kuat untuk membuat dokumen unik menggunakan lebih banyak daripada penyesuaian teks yang mudah. Sekiranya anda menggunakan gambar dalam dokumen Word, anda mempunyai beberapa pilihan bagaimana mereka berinteraksi dengan teks di sekelilingnya, termasuk pilihan untuk meletakkannya sepenuhnya di belakang teks.Read More »

Organisasi Untuk Keuntungan Mengumpul Dana

Organisasi bukan untung mengupah peguam cara profesional atau organisasi penggalangan dana untuk mengumpul wang. Pengumpulan dana profesional juga memberi nasihat mengenai strategi terbaik untuk meminta sumbangan. Oleh kerana penggalangan dana profesional mewakili organisasi bukan untung kepada bakal penderma, Suruhanjaya Perdagangan Persekutuan AS menggesa organisasi bukan untung untuk menyiasat pengumpulan dana untung sebelum menandatangani kontrak.Read More »

Cara Mengeksport Fail XPS ke JPG

Seperti PDF, fail XPS mengekalkan pemformatan dokumen, yang membolehkan anda melihat dokumen dalam penampilan asalnya. Anda boleh menggunakan Microsoft XPS Viewer untuk membuka fail XPS; namun, anda mungkin ingin menukarnya menjadi PDF, mungkin kerana pelanggan atau rakan anda mungkin tidak mempunyai perisian yang diperlukan untuk membukanya, atau kerana anda ingin menambahkan ciri tambahan seperti metadata yang menerangkan fail.Read More »

Cara Membuka Fail LWP

Paparkan kandungan fail LWP yang dibuat oleh Lotus WordPro sehingga anda dapat menyalin kandungan fail LWP ke program pemproses kata semasa sehingga orang lain dapat melihat isi fail juga. Sekiranya anda tidak memasang salinan program Lotus WordPro di komputer anda, IBM menyediakan program penonton percuma yang serasi dengan fail LWP.Read More »

Peranan Rang Undang-Undang Pengangkutan dalam Transaksi Pengangkutan

Tagihan barang, yang juga disebut sebagai muatan muatan, adalah kontrak hukum antara pengirim dan pengangkut. Rang undang-undang pengangkutan merangkumi perincian transaksi yang diperlukan dan biasanya ditandatangani oleh pengirim dan pengangkut. Ini digunakan oleh pegawai perakaunan sebagai dokumentasi sokongan untuk membenarkan penagihan pengirim atau penerima, bergantung pada syarat kontrak, untuk penghantaran barang yang berjaya.Read More »

Apakah Pemasaran Hyperlocal?

Laman media sosial seperti Twitter dan Facebook telah mengubah landskap pemasaran, walaupun mereka diarahkan untuk menjalin hubungan peribadi. Mampu bercakap secara langsung dengan pelanggan dalam talian membolehkan syarikat memusatkan perhatian mereka pada pemasaran hyperlocal. Ironinya, perniagaan yang paling mungkin mendapat keuntungan dari laman media sosial besar ini adalah syarikat tempatan dan kecil, menurut majalah "Time".Read More »

Siapa yang Memutuskan Membayar Dividen dalam Perbadanan?

Dividen adalah pembayaran yang dibuat kepada pemegang saham syarikat ketika perniagaan memperoleh keuntungan, menurut InvestorWords.com. Dividen tidak dibayar kepada pemegang saham secara automatik apabila perniagaan menguntungkan. Semua syarikat menggunakan proses membuat keputusan yang serupa untuk menentukan sama ada dan bagaimana dividen dibayar kepada pemegang saham.Read More »

Potongan Gaji Dari Bayaran Kasar vs Bayaran Bersih

Walaupun anda mengambil pekerja hanya untuk satu hari, anda mesti membayarnya melalui sistem gaji anda. Untuk memberi ganti rugi kepada pekerja, mulakan dengan gaji kasarnya, yang merangkumi upah, bonus dan pampasan lain, kemudian lakukan pemotongan gaji. Hasilnya adalah gaji bersihnya. Pengenalan Gaji kasar pekerja adalah upahnya sebelum anda membuat potongan.Read More »

Lima Langkah Penyelesaian Masalah Perniagaan

Masalah sering kali menjadi peluang untuk menyamar, dan mereka selalu menjadi portal pembelajaran. Pendekatan metodis berdasarkan langkah penyelesaian masalah perniagaan meningkatkan kemungkinan untuk mengembangkan penyelesaian jangka panjang yang dapat memuaskan pengurusan, pekerja dan pelanggan. Mengikuti strategi penyelesaian masalah yang digambarkan dengan jelas dapat menghalangi anda untuk bertindak terburu-buru dan membuat keputusan yang bukan untuk kepentingan terbaik anda atau kepentingan pelanggan atau pelabur anda.Read More »

Cara Menggunakan Kebijaksanaan dalam Pengurusan

Menggunakan budi bicara adalah bahagian yang tidak terpisahkan dari menjadi pengurus atau pemilik perniagaan. Kebijaksanaan berkaitan dengan kebebasan untuk membuat keputusan dalam batasan wewenang anda dan berhati-hati dalam apa yang anda katakan atau lakukan. Secara khusus, ini bergantung pada tugas yang ada dan menggunakan pertimbangan peribadi untuk membuat keputusan yang tepat.Read More »

Apa yang dimaksudkan oleh RSS di Tumblr?

Really Simple Syndication (RSS) adalah alat yang boleh anda gunakan untuk berhubung dengan laman web kegemaran anda. Sekiranya anda menyemak berita sepanjang hari, misalnya, anda boleh melanggan feed RSS BBC News. Semasa BBC mengemas kini halamannya dengan berita terkini, RSS feednya akan menghantar berita ini secara automatik ke desktop anda.Read More »

Peranan Pengurus Akaun di Syarikat Teknologi

Pengurus akaun di syarikat teknologi adalah anggota penting dalam pasukan penjualan dan pemasaran. Tidak seperti wakil jualan, yang peranan utamanya adalah menjual kepada pelanggan, pengurus akaun bertanggungjawab untuk semua aspek hubungan pelanggan dengan syarikat. Oleh itu, mereka bekerja rapat dengan semua jabatan yang berhadapan dengan pelanggan dalam sebuah syarikat untuk memastikan bahawa setiap pelanggan mendapat standard perkhidmatan tertinggi.Read More »

Tonggak Utama dalam Projek

Kitaran hidup khas projek perniagaan merangkumi beberapa tonggak utama yang menandakan titik penting dalam proses tersebut. Walaupun spesifik dari pelbagai projek berbeza, banyak perkara penting yang serupa, sama ada anda mengurus pengembangan program perisian baru atau membina bangunan. Titik pemeriksaan ini di peringkat perancangan, pembinaan dan penyelesaian membantu anda menentukan sama ada projek tersebut berada di landasan yang betul.Read More »

Cara Membuat Skrin Lebar Windows XP

Menggunakan komputer anda dengan monitor layar lebar memberi anda gambaran yang lebih luas mengenai konten di layar, memungkinkan Anda memuat lebih banyak pada layar ketika menggunakan program dan aplikasi perniagaan kegemaran anda atau mengatur ikon program di desktop komputer. Resolusi skrin lalai untuk komputer yang menggunakan sistem operasi Windows XP biasanya adalah nisbah aspek bukan skrin lebar 4: 3, yang dapat membuat tampilan tampak membentang pada monitor layar lebar.Read More »

Undang-undang Persekutuan yang Menghadapi Pelanggaran Hak Cipta

Sesiapa yang ingin mengajukan tuntutan pelanggaran hak cipta biasanya diminta untuk melakukannya dalam batas waktu yang berlaku. Undang-Undang Hak Cipta AS menghendaki tuntutan sivil diajukan dalam masa tiga tahun setelah tuntutan tersebut diterima. Peraturan had ini berlaku di semua negeri AS. Walau bagaimanapun, mahkamah persekutuan telah menggunakan tafsiran yang berbeza-beza ketika tuntutan hak cipta benar-benar timbul dalam maksud undang-undang.Read More »

Apakah Faedah Menggunakan Sistem Inventori Berkomputer?

Masih mungkin untuk menjalankan perniagaan tanpa komputer, tetapi ia mesti menjadi perniagaan yang sangat kecil dan anda pasti akan melakukan sesuatu dengan cara yang sukar. Oleh kerana anda mungkin mempunyai komputer dalam perniagaan anda, masuk akal untuk memaksimumkan nilai yang anda dapat dari mereka.Read More »

Cara Menukar Borang PDF ke Templat Word

Templat adalah cara perniagaan kecil anda dapat menjimatkan masa. Apabila anda mempunyai dokumen yang sering anda gunakan, seperti persembahan, minit, borang dan laporan perbelanjaan, anda dapat membuatnya dengan templat yang sudah diformat sebelumnya mengikut spesifikasi anda. Templat juga memberikan dokumen anda rupa yang seragam yang dapat diubahsuai untuk memenuhi keperluan khusus anda.Read More »

Apakah Hubungan Antara Fungsi Organisasi & Struktur Organisasi?

Fungsi perniagaan anda adalah perkara yang dilakukannya - misalnya, pengeluaran, penjualan, pemasaran, penyelidikan dan penagihan. Struktur organisasi menentukan hubungan dan interaksi antara bahagian perniagaan anda, dan mengenal pasti bagaimana rantai arahan berjalan melalui tahap yang berbeza.PetuaHubungan antara fungsi dan struktur organisasi adalah seperti carta alir.Read More »

Penerangan mengenai CPU

Unit pemprosesan pusat mendapat namanya kerana ia adalah pengurus tugas pusat untuk komputer, melaksanakan semua arahan yang anda berikan kepada komputer dalam urutan yang logik dan menghantarnya ke komponen lain apabila perlu. CPU adalah cip yang dipasang di motherboard, dari mana ia berinteraksi dengan komponen lain di komputer.Read More »

Cara Membuka Sendi Burger

Perniagaan makanan segera adalah industri yang cepat berubah dan sangat kompetitif. Mana-mana pengendali bebas yang membuka sambungan burger akan bersaing dengan jenama nasional yang diiklankan dengan operasi yang menjimatkan kos yang diuruskan oleh francaisi berpengalaman. Membuka operasi burger baru boleh dilakukan, tetapi memerlukan ketekunan dan kerja keras - dan juga khayalan.Read More »

Cara Menukar Halaman HTML Ke Powerpoint

Tidak ada cara mudah untuk menukar sepenuhnya fail HTML multimedia menjadi persembahan PowerPoint. Sebilangan besar Bahasa Penanda Hiperteks adalah referensi, yang bermaksud bahawa kod teks menunjukkan kandungan yang ada di tempat lain, jadi apabila ia diimport ke PowerPoint, kandungan yang dipautkan akan hilang.Read More »

Cara Memampatkan Video di iPad

IPad menyokong penyimpanan fail sehingga 128 GB dan rakaman video 1080p, sehingga anda kehabisan ruang dengan cepat ketika membuat video definisi tinggi. Fail ini memerlukan masa yang lama untuk memuat naik atau memindahkan ke komputer, tetapi beberapa program App Store membolehkan anda memampatkannya ke ukuran yang jauh lebih kecil.Read More »

Apakah Taklimat Perniagaan?

Taklimat adalah pertemuan maklumat atau pengajaran. Oleh itu, taklimat perniagaan berlaku semasa anda mengadakan mesyuarat untuk memberi maklumat atau arahan kepada pekerja mengenai dasar, objektif, strategi atau tugas baru. Dalam organisasi yang sangat kecil, semua pekerja mungkin mengambil bahagian dalam taklimat tunggal.Read More »

Cara Membatalkan Bayaran Bill Quicken

Anda mungkin telah mendaftar untuk akaun Quicken Bill Pay kerana ia senang dan menjimatkan masa anda. Tetapi jika anda ingin membatalkan akaun perkhidmatan Quicken Bill Pay kerana anda ingin meneruskan penerimaan dan pembayaran bil sendiri - atau jika anda mempunyai orang lain yang menjalankan tugas untuk anda - membatalkan akaun perkhidmatan Quicken Bill Pay membolehkan anda menyimpan bulanan berulang kos perkhidmatan.Read More »

Apa yang Boleh Dibebankan Perniagaan Kecil untuk Bayaran Kewangan?

Perniagaan kecil mesti menguruskan aliran tunai untuk memastikan mereka mempunyai wang yang mencukupi untuk membayar bil dan pekerja. Komponen utama pengurusan aliran tunai adalah mengurangkan dan mengekalkan penuaan hutang akaun minimum. Salah satu cara untuk memfasilitasi ini adalah dengan menilai caj kewangan untuk setiap akaun yang masih belum dijelaskan setelah jangka masa yang ditentukan.Read More »

Perbezaan Antara Muat Turun dan Muat Naik

Sesiapa yang menggunakan Web secara berkala terlibat dalam memuat turun, memuat naik atau kedua-duanya. Sebilangan besar aktiviti Internet untuk pengguna rata-rata melibatkan memuat turun. Namun, memuat naik adalah perkara biasa, terutama di kalangan perniagaan yang menguruskan kandungan laman web. Contohnya, pembangun Web dan pentadbir laman web menggunakan alat untuk memuat naik secara berkala.Read More »

Apakah Port Uplink pada Router?

Port uplink pada penghala digunakan untuk memperluas rangkaian. Router dapat menggunakan port uplink untuk menyambung ke router, switch dan hub lain untuk meningkatkan jumlah maksimum peranti berwayar yang disambungkan ke rangkaian. Port uplink berkembang menjadi kurang relevan dengan pengenalan Wi-Fi, tetapi masih berguna jika rangkaian mengandungi lebih banyak peranti berwayar daripada yang dapat dikendalikan oleh satu penghala.Read More »

Perkara yang Perlu Tahu Semasa Memulakan Syarikat Fesyen

Syarikat fesyen adalah perniagaan yang merancang pasaran dan menjual barang-barang pakaian. Ini termasuk pakaian, seperti seluar, kemeja, gaun dan rok, serta aksesori, seperti sarung tangan, kaus kaki, perhiasan dan pakaian dalam. Walaupun banyak usahawan yang menubuhkan syarikat fesyen adalah pereka profesional, ini bukan syarat awal.Read More »

Cara Membuang Pengurus Muat Turun yang Boleh didengar

Pengurus Muat turun Terdengar memungkinkan untuk memuat turun fail audio untuk digunakan dengan iTunes, Windows Media Player dan program audio lain. Sekiranya anda hanya ingin memuat turun fail anda ke komputer dan menyimpannya, anda boleh melakukannya secara manual di laman web Audible. Ini membantu mengosongkan ruang cakera dan menghilangkan sebarang proses sistem yang tidak diperlukan yang berjalan di latar belakang.Read More »

Teori Kontingensi Organisasi

Sama ada anda memulakan syarikat baru atau menyusun semula syarikat yang sudah anda miliki, membina struktur organisasi yang tepat adalah penting untuk kejayaan syarikat anda di masa hadapan. Namun, tidak ada struktur yang sesuai untuk semua ukuran. Sebagai permulaan, syarikat anda mempunyai gaya keusahawanan, tetapi sebagai syarikat yang matang, strukturnya kemungkinan akan berkembang menjadi sesuatu yang lain bergantung pada kemungkinan yang anda hadapi.Read More »

Peranan LLC

Peranan asas dalam syarikat dengan tanggungan terhad adalah ahli, sebagaimana pemiliknya dipanggil secara rasmi, dan pengurus anggota - anggota yang secara aktif mengambil bahagian dalam menjalankan syarikat. Nyatakan undang-undang yang mengizinkan pembentukan LLC mempunyai syarat asas untuk ahli, tetapi peranan yang dimainkannya dapat ditentukan lebih lanjut oleh perjanjian operasi syarikat.Read More »

Kelebihan dan Kekurangan Lengan Laptop

Sarung komputer riba adalah kantung, yang sering diperbuat daripada plastik atau nilon, yang direka bentuk agar sesuai dengan kulit laptop anda. Lengan dapat membantu meminimumkan jumlah habuk atau serpihan yang bersentuhan dengan komputer riba syarikat anda, dan dapat melindungi dari ketukan dan lebam kecil.Read More »

Cara Menggunakan Papan Kekunci Hiragana

Windows 8 menggunakan Microsoft Input Method Editor untuk menukar watak yang anda masukkan pada papan kekunci standard menjadi hiragana, katakana dan kanji. Walau bagaimanapun, anda mesti memuat turun pek bahasa yang berasingan untuk menambahkan sokongan Jepun ke PC anda. Setelah memasang papan kekunci baru ke sistem operasi, anda boleh mula membuat dokumen, menyusun e-mel dan menulis kandungan berasaskan Web dalam bahasa alternatif.Read More »

Cara membersihkan Facebook yang digodam

Facebook adalah sasaran utama penggodam. Aplikasi berbahaya dan pautan berbahaya ke laman web pancingan data boleh memberi orang lain akses ke akaun Facebook anda atau syarikat anda. Sekiranya anda telah diretas, anda dan syarikat anda harus melakukan lebih daripada sekadar menukar kata laluan untuk mengelakkan akses akaun yang tidak dibenarkan pada masa akan datang - anda juga harus memberitahu rakan Facebook anda agar mereka tidak memasang aplikasi yang sama atau mengklik pautan yang sama dan membuat akaun mereka terdedah.Read More »

Cara Membunuh Tikus untuk Python Bola

Python bola, ular yang berasal dari Afrika barat, menjadikan haiwan peliharaan yang menarik dan tidak konvensional bagi mereka yang menikmati cabaran. Tidak seperti binatang peliharaan biasa seperti anjing dan kucing, ular sawa tidak akan memakan makanan kering dari dalam beg. Ular ini lebih suka membunuh mangsanya sendiri di alam liar.Read More »

Cara Menetapkan Semula Cip Kartrij Dakwat Warna Kodak

Baris pencetak inkjet Kodak mempunyai penjimatan kos berbanding pencetak inkjet jenama lain. Seperti pencetak lain, kartrij cetak Kodak diuruskan oleh microchip yang membuat persediaan jumlah dakwat di setiap kartrij dan menentukan apakah kartrij dapat digunakan oleh pencetak anda. Walaupun pelindung ini dirancang untuk melindungi pencetak anda daripada rosak dengan mencetak dari kartrij kosong, anda boleh memotong ciri ini dengan mengganti cip asli anda dengan cip selepas pasaran.Read More »

Cara Menghapus SSL

Penyemak imbas Internet Explorer dan Web Firefox memuat turun sijil keselamatan Secure Sockets Layer dari laman web yang menggunakan keselamatan SSL. Namun, jika anda tidak mahu menggunakan SSL dengan alasan apa pun, anda boleh mematikan ciri ini di kedua penyemak imbas. Satu-satunya cara untuk menghentikan SSL adalah dengan mengubah tetapan keselamatan penyemak imbas Web.Read More »

Membawa iPhone ke Genius Bar

Genius Bar adalah kaunter sokongan teknikal yang terdapat secara eksklusif di lokasi Apple Store. Para pekerja dilatih di ibu pejabat korporat Apple, dan dapat membantu masalah perkakasan dan perisian. Bar Genius menawarkan bantuan untuk semua produk Mac, termasuk iPhone. Bergantung pada status jaminan anda, anda mungkin atau mungkin tidak perlu membayar perkhidmatan yang anda terima.Read More »

Kelebihan & Kekurangan Perbankan Komersial untuk Perniagaan

Perkhidmatan yang dapat diberikan oleh bank perdagangan kepada perniagaan anda melebihi fungsi pemeriksaan asas. Untuk perusahaan kecil, akses yang lancar untuk pengurusan pinjaman, penyewaan, insurans dan penggajian melalui satu institusi boleh mengimbangi sebarang kos tambahan yang berkaitan dengan menggunakan bank sebagai perantara.Read More »

Cara Membuat Pelan Lantai untuk Kedai Runcit

Anda mempunyai beberapa masalah yang perlu ditangani semasa merancang pelan lantai untuk kedai serbaneka anda. Anda ingin menjadikan lorong senang dan menarik bagi pelanggan sambil memastikan anda dapat menonton kedai untuk mencuri barang, kejadian yang lebih biasa di kedai serbaneka daripada kedai yang menjual barang besar seperti permaidani atau mesin basuh.Read More »

Kesan Semangat Pekerja yang Rendah

Sebilangan besar perniagaan mengambil langkah untuk mengelakkan semangat rendah dan dengan alasan yang baik. Moral yang rendah boleh merosakkan suasana perniagaan dan boleh menyebabkan rasa tidak puas hati, produktiviti yang buruk, ketidakhadiran dan juga perolehan. Apa yang menyebabkan semangat rendah akan berbeza di antara organisasi tetapi kesannya akan sama.Read More »

Tugas dalam Lima Fasa Pengurusan Projek

Menurut Project Management Institute Inc., pengurusan projek adalah kumpulan aktiviti yang menggunakan alat, pengetahuan, kemahiran dan teknik untuk memenuhi kehendak projek. Syarikat boleh menggunakan projek untuk mengembangkan produk baru, mengubah proses, atau menyelesaikan masalah. Terdapat lima fasa projek yang berjaya.Read More »

Cara Mengira Stok Kitaran Inventori

Di tempat kerja, pengiraan manual dari berbagai aspek pengurusan inventori, sebagian besar digantikan oleh perisian pengurusan perniagaan yang agak murah, khususnya perisian peramalan inventori. Namun, kadang-kadang melakukan pengiraan manual untuk keperluan inventori anda mungkin memberi anda rasa yang lebih baik untuk pemboleh ubah dan bagaimana mereka berinteraksi, daripada hanya memasukkan nombor ke dalam program perisian.Read More »

Tanggungjawab Strategik untuk Pengurus Pengangkutan

Setiap kali anda melangkah ke pengangkutan awam atau melihat trak penghantaran memunggah barang di kedai kegemaran anda, anda perlu mengucapkan terima kasih kepada pengurus pengangkutan syarikat. Walaupun pemandu, pemunggah barang dan eksekutif syarikat bertanggungjawab untuk membawa barang kepada pengguna dan penumpang ke destinasi mereka, pengurus pengangkutan adalah orang yang menyelaraskan operasi semua pemain ini.Read More »

Cara Mengemas kini Kalendar Exchange Dari Pelanggan Outlook

Mengakses kalendar anda untuk melihat acara yang akan datang adalah bahagian penting dalam menguruskan masa anda dengan berkesan. Walaupun akaun pertukaran boleh diakses melalui kebanyakan klien e-mel, Microsoft Outlook membolehkan anda mengakses semua maklumat akaun pertukaran anda dari satu tempat - termasuk kalendar anda.Read More »

Cara Menetapkan Semula BIOS pada Dell Inspiron 1520

Satu siri bunyi bip misterius yang berasal dari Dell Inspiron 1520 anda mungkin menandakan adanya masalah dengan Sistem Input-Output Asas (BIOS). BIOS mengawasi komunikasi antara motherboard sistem dan periferal terpasang, seperti cakera keras dan port. Sekiranya terdapat masalah dengan BIOS pada Dell Inspiron 1520 anda, anda boleh mengembalikan tetapan BIOS ke lalai mereka untuk melihat apakah ini menyelesaikan masalah.Read More »

Apakah Strategi Penetapan Harga Plus?

Harga kos ditambah mungkin merupakan cara yang paling umum untuk menetapkan harga jual yang menguntungkan bagi sesuatu produk atau perkhidmatan, kerana memastikan bahawa syarikat menjual produk dengan harga yang lebih tinggi daripada yang dikenakan syarikat untuk membuat produk tersebut, dengan syarat kos pengiraan tepat.Read More »

Bagaimana Memori Pemacu Kilat Berfungsi?

Pemacu kilat adalah peranti storan seperti cakera keras tetapi dengan satu perbezaan utama. Mereka tidak membaca dan menulis data menggunakan kepala yang digantung oleh lapisan udara yang tipis secara mikroskopik di atas pinggan berputar ribuan kali per minit. Sebaliknya, mereka menggunakan cip memori kilat yang kecil, ringan dan tidak mempunyai bahagian yang bergerak.Read More »

Cara Membuat Persembahan Perhubungan Awam Menarik

Kuatkan persembahan perhubungan awam anda. Mereka yang menghadiri pembentangan - sama ada pekerja, orang awam, kumpulan fokus atau media berita - akan duduk dan memperhatikan apa yang anda katakan. Pembentangan perhubungan awam memperkenalkan produk, eksekutif, apa yang berlaku di syarikat dan - dalam beberapa kes - berita yang tidak baik mengenai syarikat itu.Read More »

Geran Sokongan Operasi untuk Organisasi Bukan Untung

Pemberian sokongan operasi sangat sukar diperoleh oleh organisasi bukan untung. Yayasan yang membuat pemberian hibah lebih suka membiayai projek-projek tertentu dan perbelanjaan modal di organisasi amal, daripada menyokong perbelanjaan umum dan perbelanjaan operasi. Terdapat beberapa strategi yang dapat dilaksanakan oleh organisasi nirlaba yang akan meningkatkan kemungkinan mereka menerima geran sokongan operasi.Read More »

Apa Arti Pemilikan Tunggal?

Pentadbiran Perniagaan Kecil melaporkan kebanyakan perniagaan di Amerika Syarikat bermula sebagai hak milik tunggal. Dengan struktur ini, anda hanya melepak serpihan anda dan mula bekerja. Kepemilikan tunggal adalah struktur perniagaan termudah untuk dibentuk dan dikendalikan, tetapi ia dilengkapi dengan kekurangan yang boleh memberi kesan kewangan yang tidak berkaitan dengan struktur lain.Read More »

Cara Menambah Notis Hak Cipta ke Foto Facebook

Pada zaman ketika berkongsi gambar yang menarik dan menggembirakan semudah mengklik butang, sukar untuk menjadi sumber pengarang asal karya kreatif. Menambah hak cipta pada foto Facebook anda adalah salah satu kaedah untuk memastikan bahawa sesiapa sahaja yang menikmati karya anda mengetahui bahawa anda adalah pengarangnya.Read More »

Apakah Perbezaan Antara Usahasama & Perjanjian Perkongsian?

Sebagai pemilik perniagaan kecil, anda mungkin mendapati bahawa anda perlu mengambil pasangan. Anda boleh menjadikan perniagaan anda sebagai perkongsian jika anda memerlukan pelaburan tunai, atau anda boleh membuat perjanjian usaha sama jika anda mempunyai produk atau perkhidmatan baru yang ingin anda kembangkan.Read More »

Cara Menyelenggara Sistem Pemfailan Elektronik & Salinan Keras

Menjalankan perniagaan biasanya bermaksud mengumpulkan banyak rekod, dan tanpa sistem pemfailan yang baik, jumlah yang cukup besar menyukarkan pengambilan rekod tertentu di kemudian hari. Tanpa akses yang boleh dipercayai ke rekod anda, perniagaan anda boleh melayang atau bahkan gagal, jadi untuk menjalankan perniagaan anda dengan berkesan, anda memerlukan sistem pemfailan yang baik.Read More »

Apakah Nota Aliran Tunai?

Nota aliran tunai, yang lebih biasa disebut nota janji, adalah dokumen yang mengikat secara sah di mana peminjam bersetuju untuk membayar balik pinjaman. Kontrak menjelaskan, secara terperinci, setiap syarat perjanjian, seperti pengaturan pembayaran berterusan, faedah dikenakan dan tarikh akhir. Dalam kebanyakan keadaan, nota aliran tunai dibuat untuk penjualan telah dibuat antara dua atau lebih pihak tanpa bantuan perantara, seperti ejen atau broker.Read More »

Cara Menghubungkan MacBook ke Projektor Optoma Menggunakan USB

Menjalankan kabel USB antara MacBook dan projektor Optoma anda memberi anda fungsi tetikus melalui alat kawalan jauh projektor. Ini membolehkan anda menjauh dari komputer dan bergerak bebas di sekitar bilik sambil tetap mengawal kemajuan persembahan anda. Tidak seperti port lain pada projektor Optoma anda, port USB tidak menyokong input video dari MacBook anda.Read More »

Berkongsi Papan Keratan di VMWare

Program mesin maya VMware menyokong perkongsian papan keratan. Ciri perkongsian papan keratan berkongsi kandungan papan keratan anda antara sistem operasi hos komputer anda dan mesin maya VMware. Anda boleh menyalin kedua-dua fail dan teks antara sistem operasi dengan ciri ini. Ciri perkongsian papan keratan menghendaki VMware Tools dipasang di mesin maya.Read More »

Cara Menyenaraikan Sijil Deposit pada Penyata Kewangan

Penyata kewangan mempunyai empat komponen: kunci kira-kira, penyata pendapatan, penyata aliran tunai dan penyata ekuiti pemegang saham. Neraca adalah penyataan tentang apa yang dimiliki dan dipinjamkan oleh perniagaan pada masa tertentu. Penyata pendapatan menunjukkan berapa banyak wang yang dihasilkan atau hilang dan dibelanjakan syarikat dalam jangka masa yang tetap.Read More »

Cara Memulakan Pakaian Renang

Memulakan pakaian renang serupa dengan memulakan pakaian dalam mana-mana. Perniagaan ini sukar dan memerlukan gabungan reka bentuk yang hebat, platform untuk penjualan dan daya tarikan pasaran. Memulakan pakaian renang memerlukan dedikasi dan semangat untuk memajukan perniagaan ini. Perniagaan kemudian akan berjaya apabila jenama mendapat pengiktirafan dan daya tarikan.Read More »

Yahoo Setara dengan AdSense

Yahoo keluar dari perniagaan rangkaian iklan penerbit pada tahun 2010 ketika ia menghentikan produk kompetitifnya ke AdSense Google, Yahoo Publisher Network Online. Yahoo kembali berniaga pada tahun 2012, tetapi kali ini dengan Bing dan Media.net sebagai rakan kongsi. Program baru, Iklan Kontekstual Yahoo Bing, adalah berdasarkan undangan berdasarkan sejumlah kriteria yang mesti dipenuhi oleh penerbit untuk bergabung dalam rangkaian.Read More »

Cara Membuat Lembaran Penyebaran Label Alamat di Google Docs

Perkhidmatan dokumen dalam talian Google Docs percuma merangkumi ciri spreadsheet yang boleh anda gunakan untuk membuat spreadsheet dari fail data. Untuk membuat spreadsheet Dokumen Google data label alamat, pertama-tama anda perlu mengeksport data nama dan alamat surat untuk setiap label dari program pengurusan kenalan atau perkhidmatan dalam talian dalam format CSV, Comma Separated Value, format.Read More »

Bagaimana Syarikat Kakitangan Syarikat Menjana Wang?

Syarikat kakitangan korporat menyediakan kakitangan sementara, staf kontrak dan pekerja temp-to-perm (atau kontrak-untuk-menyewa) kepada perniagaan. Perkhidmatan mereka mungkin diminta dengan berbagai alasan, dari kebutuhan untuk fleksibilitas dalam perniagaan hingga keinginan untuk menjimatkan wang dalam proses pengambilan pekerja.Read More »

Penghala Apa yang Bekerja Dengan Pengawal Open-Mesh?

Open-Mesh adalah jenama pengawal dan penghala Internet tanpa wayar. Router Open-Mesh digunakan untuk menyediakan akses Internet berasaskan pelayan awan dalam tetapan dalaman yang besar seperti bangunan pejabat bertingkat. Router Open-Mesh mengirimkan isyarat tanpa wayar dalam corak sfera, menghilangkan keperluan untuk mengarahkan antena tanpa wayar atau mencari kedudukan tepat yang diperlukan agar modem menghantar isyarat dan menyediakan akses Internet.Read More »

Gross Vs. Aliran tunai

Penyata kewangan adalah alat yang dapat membantu pemilik perniagaan menilai keadaan kewangan syarikat mereka dengan lebih baik. Faktor-faktor seperti aliran kasar dan tunai, yang dapat anda temukan dalam penyata kewangan syarikat anda, membolehkan anda melihat prestasi kewangan syarikat anda dari pelbagai sudut.Read More »

Apa maksud Pilihan Anti-Aliasing yang Berbeza?

Anti-aliasing menggunakan kekuatan kad video komputer anda untuk mengurangkan tepi bergerigi pada garis melengkung dan pepenjuru di skrin PC anda. Walaupun paling sering digunakan untuk melicinkan penampilan permainan komputer, anti-aliasing juga berperanan dalam reka bentuk grafik, pemodelan 3D dan karya lain.Read More »

Cara Memperbaiki Kad MacBook Pro Airport yang Hilang Kesambungan

Semasa menggunakan MacBook Pro syarikat anda, sambungan Internet yang tidak menyenangkan akan mengganggu. Mungkin ada banyak sebab mengapa kad AirPort di MacBook Pro syarikat anda kehilangan sambungan. Sekiranya menghidupkan semula komputer tidak menyelesaikan masalah, anda mungkin berada jauh dari penghala Wi-Fi di tempat kerja anda.Read More »

Kitaran Perakaunan vs Kitaran Operasi

Kitaran perakaunan adalah proses perakaunan yang digunakan untuk merekod urus niaga perniagaan dalam buku perakaunan dan membekalkan penyata kewangan akhir perakaunan. Kitaran operasi adalah proses transaksi perniagaan di mana inventori perniagaan dibeli, diproses dan akhirnya dijual kepada pelanggan.Read More »

Contoh Mesej Utama & Menengah dalam Perhubungan Awam

Kempen perhubungan awam membantu organisasi memperoleh sokongan masyarakat. Kadang-kadang matlamatnya sangat spesifik. Sebuah perniagaan, misalnya, mungkin menggunakan kampanye hubungan masyarakat untuk meyakinkan masyarakat setempat untuk mengeluarkan undang-undang tertentu. Secara umum, kempen perhubungan awam dapat mengembangkan muhibah dan identiti jenama.Read More »

Adakah Peningkatan RAM akan Meningkatkan Video Streaming Anda Lebih Pantas?

Meningkatkan RAM komputer dapat meningkatkan pemutaran video streaming jika peranti berusaha untuk menampilkan kandungan secara optimum. Sekiranya peranti tidak mempunyai RAM yang mencukupi, video mungkin berombak semasa main semula dan berehat lebih kerap untuk memuatkan kandungan semasa streaming. RAM membantu komputer mengendalikan proses main balik video dan memuatkan kandungan sebelum dimainkan.Read More »

Cara Melumpuhkan QuickBooks Messenger

Alat QuickBooks Messenger membolehkan pekerja anda yang masuk ke dalam fail syarikat QuickBooks anda untuk berkomunikasi antara satu sama lain dengan serta-merta. Dalam keadaan ideal, pekerja anda akan menggunakan alat ini hanya untuk membincangkan maklumat yang berkaitan dengan data QuickBooks syarikat anda.Read More »

Operasi Pejabat Depan & Kaitannya dengan Kitaran Tetamu

Pejabat depan hotel memainkan peranan penting dalam kepuasan tetamu. Pasukan pejabat depan mempunyai interaksi paling banyak dengan pelanggan sepanjang kitar hidup tetamu. Apabila kakitangan operasi pejabat depan memberikan kesan positif, kemungkinan besar tetamu akan menginap di hotel lagi atau memberikan ulasan yang baik.Read More »

Comodo Firewall Pro Vs. Penggera Zon

Menambah firewall ke komputer syarikat anda membantu melindungi mereka dari virus, malware dan penggodam dengan memantau lalu lintas rangkaian yang masuk dan keluar. Comodo Firewall Pro adalah penyelesaian firewall yang dikembangkan oleh Comodo Group. ZoneAlarm Pro adalah penyelesaian firewall yang setanding yang dikembangkan oleh Check Point Software Technologies.Read More »

Cara Memasang MDF pada Mac

Fail Imej Cakera Media (MDF) adalah arkib maklumat yang disimpan pada cakera optik, seperti DVD, yang dibuat menggunakan Alkohol 120% untuk membuat sandaran cakera fizikal. Fail MDF dibuka di komputer dengan memasang fail menggunakan pemacu maya. Oleh kerana Alkohol 120% tidak disokong pada komputer Mac, anda perlu menukar fail MDF ke fail ISO dan kemudian memasang fail ISO menggunakan aplikasi Disk Utility.Read More »

Bagaimana Memulakan Syarikat Reka Bentuk

Memulakan syarikat reka bentuk memerlukan kemahiran artistik, peralatan yang tepat dan pengetahuan perniagaan. Banyak jenis pereka termasuk mereka yang pakar dalam laman web, percetakan dan penggunaan grafik lain, produk komersial, dalaman rumah dan perniagaan, mesin industri dan disiplin lain. Tentukan industri reka bentuk yang menarik minat anda dan buat kajian mengenai aspek teknikal dan perniagaan yang diperlukan.Read More »

Cara Mengira Masa Sakit

Perniagaan kecil mungkin memberi pekerja masa gaji yang dibayar sebagai faedah. Masa yang sakit adalah waktu cuti yang berlainan, berbanding dengan waktu sakit atau cuti keluarga yang tidak dibayar. Perniagaan dapat menentukan bagaimana pekerja memperoleh masa sakit. Cara yang paling biasa adalah dengan menambahkan sejumlah jam sakit setiap tempoh gaji.Read More »

Cara Memindahkan Perisian ke Tab Samsung Galaxy Dari Pemacu USB

Untuk kebanyakan peranti yang dilengkapi USB, penyesuai USB yang sederhana akan menyediakan kaedah langsung untuk memindahkan data. Walau bagaimanapun, siri Galaxy Tab menjadikan perkara menjadi lebih rumit dengan memerlukan dua jenis sambungan yang berbeza bergantung pada cara pemindahan anda. Kabel data USB 30-pin yang disertakan dengan tablet akan mencukupi untuk memindahkan data ke dan dari PC atau Mac, tetapi untuk menyambungkan peranti USB luaran, anda memerlukan kit penyesuai USB pilihan.Read More »

Bagaimana Bon Peningkatan Modal Berfungsi?

Bon penambahan modal menawarkan peluang kepada perniagaan bukan untung atau kecil untuk mendapatkan modal kerja untuk membantu memulakan atau mengembangkan perniagaan. Kepada pemilik perniagaan kecil, bon berfungsi dengan berkesan seperti pinjaman yang mesti dilunaskan dengan faedah terakru. Tidak seperti pinjaman tradisional, prinsip dan bunga dibayar dalam satu jumlah pada tarikh matang bon dan bukannya membuat beberapa siri pembayaran biasa.Read More »

Tujuan Dasar & Prosedur HR

Pada tahun 1980-an, penyelidikan yang dilakukan oleh Organisasi dan Perkhidmatan Maklumat Strategik mengungkapkan bahawa dasar dan prosedur SDM yang tepat memainkan peranan penting dalam meningkatkan keberhasilan keseluruhan perniagaan. Ronald L. Adler, ahli Jawatankuasa Pekerjaan Persatuan Pengurusan Sumber Manusia mengesyorkan agar polisi dan prosedur SDM organisasi harus merangkumi dasar pekerjaan dan kerja, jadual kerja, garis panduan mengenai penilaian prestasi dan maklumat mengenai imbuhan dan faedah pekerja.Read More »

Kos Membuka Kelab Tarian

Kelab tarian menawarkan tempat untuk berkumpul dan melepaskan diri setelah berjam-jam. Memahami kos untuk membuka kelab tarian dapat membimbing anda dalam perancangan perniagaan anda, memastikan anda mempunyai dana yang anda perlukan untuk berjaya sebelum membuka pintu. Sebilangan besar kelab tarian merangkumi perkhidmatan bar penuh, sementara yang lain ditujukan kepada orang yang lebih muda.Read More »

Antivirus & Firewall Android Terbaik

Memasang perlindungan antivirus dan firewall pada peranti Android syarikat anda menjamin data anda dan memberikan ketenangan. Terdapat sebilangan besar penyelesaian keselamatan yang kuat untuk dimuat turun dari gedung Google Play, yang mana banyak menawarkan sokongan pengimbasan virus dan perlindungan pencerobohan, atau firewall.Read More »

Cara Memuat naik Memo Suara Dari iPhone Saya

Apabila anda mempunyai idea spontan tetapi tidak mempunyai pen dan kertas, aplikasi Memo Suara asli iPhone anda menjadikan pekerjaan mudah mengambil nota audio semasa dalam perjalanan. Rakaman dapat dikongsi seperti kebanyakan fail yang disimpan pada peranti lain melalui pesan teks, e-mel dan AirDrop, atau anda boleh memindahkannya ke komputer dengan trek muzik anda menggunakan iTunes.Read More »

Bagaimana Mengetahui jika Paten Ditinggalkan

Sekiranya paten telah ditinggalkan, anda tidak perlu membayar yuran pelesenan atau berunding untuk mendapatkan hak untuk membuat produk. Mengetahui apakah paten ditinggalkan agak mudah dan hanya memerlukan sedikit kajian. Walaupun paten itu kemudiannya dihidupkan semula, ada cara untuk anda menegaskan hak anda untuk menggunakan produk yang ditinggalkan sebelumnya.Read More »

Cara Zip Fail ISO

Fail ISO adalah gambar - salinan tepat - cakera optik seperti CD, DVD dan cakera Blu-ray. Fail ISO tidak dimampatkan dan sering memakan ruang cakera yang besar. Sekiranya anda kerap mengurus fail ISO dalam perniagaan anda, anda dapat melihat beberapa keuntungan penjimatan ruang daripada mengzipnya menggunakan sokongan ZIP asli di Windows 7.Read More »

Apakah Sistem Pembayaran Tunai?

Setiap perniagaan kecil memerlukan sistem pengeluaran tunai yang cekap dan selamat menangani pembayaran tunai syarikat. Akaun yang perlu dibayar, atau A / P, berkait rapat dengan pengeluaran tunai, dan kebanyakan transaksi diproses melalui A / P ketika pembayaran tunai dibuat. Dokumentasi yang betul adalah sebahagian daripada fungsi pengeluaran tunai yang berkesan, dan semua pengeluaran tunai mesti direkodkan dalam rekod kewangan syarikat.Read More »

Adakah Kemas Kini Perisian Apple Selamat?

Program Pembaruan Perisian Apple adalah perkhidmatan kemas kini yang selamat untuk komputer PC dan Mac. Program ini dirancang untuk memastikan setiap program yang dirancang Apple pada komputer anda tetap terkini dengan versi perisian terkini. Walaupun pada PC, program ini tidak berniat jahat: ini bukan serangan malware pihak ketiga atau konspirasi anti-PC dari Apple.Read More »

Menyematkan Fail WAV Ke E-mel

Menyisipkan fail suara ke dalam mesej e-mel membolehkan anda menambahkan komponen media yang lebih kaya pada mesej dan dapat membantu menyampaikan maklumat yang berada di luar ruang lingkup e-mel berdasarkan teks. Fail WAV adalah format suara biasa dan dapat dibuat menggunakan aplikasi Perakam Suara yang disertakan dengan Windows.Read More »

Cara Mempromosikan Diri Anda di YouTube Tanpa Bayaran

Dengan lebih daripada 800 juta pengguna yang berbeza mengunjungi YouTube setiap bulan, potensi pendedahan yang sangat besar sangat jelas. Sekiranya anda memasuki permainan dan membuat saluran YouTube untuk mempromosikan perniagaan anda, anda berpeluang menjangkau banyak orang - iaitu, jika anda dapat mengalihkan perhatian mereka dari kekayaan video lain di topik yang sama.Read More »

Mengapa Lokasi Perniagaan Penting?

Pilihan lokasi perniagaan anda mempengaruhi pendapatan, perbelanjaan anda, dan kadang-kadang sama ada anda beroperasi secara sah. Walaupun pada zaman di mana orang boleh membeli dan menjual melalui internet dan pasukan projek dapat bekerjasama dari pelbagai negeri dan negara, lokasi memainkan peranan penting dalam kejayaan atau kegagalan syarikat anda.Read More »

Nilai Tarikh Akhir Mesyuarat dalam Perniagaan

Malah syarikat yang paling kekurangan wang harus memenuhi tarikh akhir. Ketepatan masa adalah kunci untuk memastikan mereka yang menjaga syarikat itu bahagia. Tarikh akhir penting dalam syarikat, dalam hubungannya dengan pemiutang dan bahkan untuk pengembangan profesional pekerja; tanpa budaya ketepatan waktu, kaitan dalam rantaian proses perniagaan berisiko menjadi rosak.Read More »

Bagaimana Aplikasi e-Reader Berfungsi?

Aplikasi eReader membolehkan anda memuat turun dan melihat buku dan penerbitan elektronik di desktop atau komputer riba, serta pada telefon pintar anda. Aplikasi ini mengandungi kawalan untuk membuat notasi dalam e-buku dan penerbitan dan sistem navigasi terbina dalam untuk membalik halaman e-buku atau penerbitan digital.Read More »

Cara Menulis Kontrak Landskap

Perniagaan landskap memerlukan sedikit masa untuk mengurus setelah anda mempunyai alat dan lesen perniagaan yang betul. Walau bagaimanapun, anda ingin membuat kontrak landskap dengan semua pelanggan anda dan terus memperbaharui ini. Tanpa hubungan bertulis, pemilik harta tanah mungkin tidak mempunyai pemahaman yang jelas mengenai perkhidmatan apa yang anda setuju untuk berikan atau bila pembayarannya harus dibayar.Read More »

Cara Merangka Bar Sukan

Bar sukan direka untuk membolehkan pelanggan mengalami sesuatu yang sangat dekat dengan suasana menghadiri acara sukan langsung - termasuk bersorak untuk pasukan kegemaran mereka dan bersosial dengan peminat lain. Keunikan reka bentuk bar, kualiti makanan dan tahap perkhidmatan semuanya menyumbang kepada populariti bar sukan.Read More »

Apa itu perbelanjaan yang fleksibel?

Perniagaan menguruskan pelbagai perbelanjaan sepanjang tahun. Sebilangan perbelanjaan mungkin berbeza-beza, seperti utiliti, tetapi perniagaan menjalankan kawalan minimum terhadapnya dan mereka tidak berubah berdasarkan keuntungan atau kerugian perniagaan. Perbelanjaan yang fleksibel, atau kos budi bicara, merangkumi sebarang kos yang boleh dilakukan oleh perniagaan untuk mengawal dan mengubah berdasarkan keuntungan atau kerugian tanpa membahayakan operasi jangka pendek perniagaan.Read More »

Cara Menjalankan Skrip Greasemonkey Pemeriksa Rakan Facebook

Greasemonkey adalah alat tambah yang berfungsi dengan penyemak imbas Web Firefox anda untuk menjalankan skrip yang meningkatkan pengalaman melayari anda. Anda boleh memasang skrip Pemeriksa Rakan Facebook untuk membantu anda memantau aktiviti Rakan di Facebook. Sebagai contoh, skrip ini memberi amaran kepada anda apabila orang mengeluarkan diri dari senarai Rakan anda, yang membantu anda memahami bagaimana pelanggan bertindak balas ke halaman Facebook anda.Read More »

Bagaimana Mendapatkan Perniagaan Anda Disahkan USDA

Jabatan Pertanian Amerika Syarikat mengawasi keselamatan makanan dan pemakanan produk pertanian yang ditanam dan dihasilkan di AS. Perniagaan pertanian kecil mendapati bahawa pensijilan USDA dalam Program Organik Nasional memberi mereka status dan pengiktirafan di kalangan perniagaan yang lebih besar di industri ini.Read More »